Ekmeğin Sesi

D vitaminli ekmek üretilecek

Ekmek Çeşitleri

Türk toplumunda D vitamini eksikliğinin yaşandığına dikkat çeken Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, D vitaminli ekmek üretimi için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, üniversitenin öncülüğünde düzenlenen konferansta konuştu. Yapılan çalışmaların Türk toplumunda D vitamininin eksik olduğunu ortaya koyduğunu belirten Rektör Kutluhan, “Hastalarımıza, ‘her gün 20 damla ağzımıza vitamin damlatacağız’ demek biraz zor. Biz de ekmeği çok seven bir toplum olarak D vitaminli ekmek üretelim ve insanlar ekmek yiyerek bu ihtiyaçlarını gidersinler diye düşündük. Bunun çalışması başlıyor” dedi.

BAŞARILI OLMASI DURUMUNDA SATIŞA SUNULACAK

D vitaminine en çok ihtiyacı olan bireylerin hastanede çalışıp güneş görmeyenler olduğuna dikkat çeken Rektör Kutluhan, çalışmanın ilk olarak bu kitle seçilerek yapılacağını ifade etti. Rektör Kutluhan; “Eğer D vitamini normal ilaç gibi bize faydalı olacaksa Denizli’de D vitaminli ekmek satışa sunulacak. Böyle bir çalışma yapıyoruz. Üniversitemiz elinden gelen rehberlik görevini üstlenmiş pozisyonda” diye konuştu.

Kaynak: yeniolay

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.