Ekmeğin Sesi

Ekmeğin bayatlamasını ve küflenmesini nasıl önlersiniz? Fark edilmeyen hatalar...

Ekmek Çeşitleri

Gelecekte kullanmak üzere ekmek stoklamaya alışkın olan insanlar iki sorunla karşı karşıyadır; ekmek hızlı bayatlar ya da küflenir.Ürünün raf ömrünü uzatabilecek unlu ürünleri saklamanın popüler yöntemlerinden ve raf ömrünü kısaltan hatalardan bahsedelim.

Ekmek ve hamur işlerinin farklı malzemelerden yapılmış ekmek kaplarında farklı şekilde saklandığı uzun zamandır bilinmektedir. Bazı kaplarda hızla küflenir ve bayatlaşır. (örneğin metal ve plastik kaplarda)

Farklı ekmek türlerinin bir arada saklanamayacağı ortaya çıktı. En azından birbirlerinin tadını etkileyebilir ve farklı pişirme teknolojileri farklı saklama koşulları gerektirir. Aksi takdirde küf hızla ortaya çıkacaktır.

Folyo ve polietilen

Her iki malzeme de nem kaybını önle, ancak yalnızca halihazırda soğutulmuş, kuru ve temiz ürünlerle çalışmaya dikkat edelim...

Buzdolabı

En kolay yoldur. Ekmek üç haftaya kadar bozulmayacak ve küflenmeyecektir. Parçalara bölerek mikrodalgada ısıtabilirsiniz. Un ürünlerini buzdolabına koyarken plastik bir torbaya koyun veya folyoya sarın.

Ve son olarak ekmeğinizi ekmek kutusunda, özel olarak belirlenmiş bir çekmecede veya dolapta saklıyorsanız bu dolabı sık sık temizlemeyi unutmayın.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.