Ekmeğin Sesi

Mezun olduğu okulda usta öğretici oldu

Ekmek Çeşitleri

Aksaray'da Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin pastane bölümünden 2 yıl önce mezun olan Asiye Dilara Dalkılıç (24), aynı okulun uygulama otelinde usta öğretici olarak çalışıyor. Dalkılıç, "Teyzemden esinlenerek girdiğim okuldan mezun oldum. 8 ay önce ise usta öğretici olarak göreve başladım. Şu an da mutfağımızda 11 erkek ve 2 kadın olarak çalışıyoruz. Ben pastane bölümünde tek kadın çalışanım. Mezun olduğum yerde çalışmak benim için büyük bir mutluluk ve ailem için de büyük bir gurur" dedi.

Aksaray'da yaşayan Asiye Dilara Dalkılıç, 2016 yılında Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin pastane bölümünden mezun oldu. Ardından Aksaray Güzelyurt Meslek Yüksek Okulu’nda 2 yıl aşçılık eğitimi aldı.

Daha sonra Antalya'da otellerde çalışan Dalkılıç, yaklaşık 8 ay önce de mezun olduğu lisenin uygulama otelinde usta öğretici olarak işe başladı. Hem öğrencilere pastanın yapımını öğreten hem de okulun uygulama otelindeki müşterilere ikram için pasta yapan Dalkılıç, şunları söyledi:

''Teyzem aşçı olduğu için bende turizm meslek lisesinde okumaya karar verdim. Lise ikinci sınıfta pastane bölümünü stajımda seçmiştim. Pastane bölümünde çalışınca tatlı ve pastalarla bir oldum. Turizm meslek lisesinde 4 yıl okudum. Daha sonra Aksaray Güzelyurt Meslek Yüksek Okulunda 2 yıllık aşçılık bölümünden mezun oldum. Sonra okuduğum okula 8 ay önce usta öğretici olarak tekrar gelerek çalışmaya başladım. Şu an da mutfağımızda 11 erkek ve 2 kadın olarak çalışıyoruz. Ben pastane bölümünde tek kadın çalışanım. Diğer kadın arkadaşımda yemek işiyle uğraşıyor."

'KADINLAR İSTERSE HER ŞEYİ BAŞARABİLİR'

Dalkılıç, “Anadolu’da genelde ağırlık olarak erkeklerin tatlı ve hamur işlerini yaptığı bir dönemde, erken yaşta işimi elime aldım. Antalya’da otellerde bir süre çalışarak tecrübe edinmiştim. Şu an da mezun olduğum okulun mutfağında kendi başıma pastacı olarak çalışıyorum. Bu benim için büyük bir mutluluk ve ailem içinde büyük bir gurur. İlerleyen zamanda ise hayalim olan pastaneyi açmayı düşünüyorum. Şu an da bende okulumuzda okuyan kız öğrencilerimizin mesleğe olan ilgilerini artırmaya çalışıyorum” diye konuştu.

Kaynak: DHA

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.