Ekmeğin Sesi

10'larca aileye yardım sağlıyorlar

Ekonomi

Nazilli'ye bağlı Zafer Mahallesi Muhtarı Mustafa Certel ve fırıncı Mehmet Bilgen, ihtiyaç sahiplerinin ekmek ve pide masraflarını 'askıda ekmek' projesine benzer bir uygulamayla karşılıyor.

Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı Zafer Mahallesi Muhtar Certel ve fırıncı Mehmet Bilgen, 2 yıl önce kalpleri ısıtan bir projeyi başlattı. 'Askıda ekmek' projesine benzerliğiyle dikkat çeken uygulamada, hayırseverler, muhtarlığa bağışta bulunuyor. Toplanan bağışlarla birlikte Muhtar Certel de ihtiyaç salipleri ailelere fiş temin ederek, fırından ücretsiz ekmek ya da pide alabilmelerini sağlıyor.

"48 AİLEMİZE ULAŞTIK"

Projelerine yurt içinden ve yurt dışından destek sağladıklarını belrten Muhtar Certel, "Fırıncı Mehmet Bilgen abimizle birlikte hayata geçirdiğimiz ihtiyaç sahiplerine ekmek hayrımız, tüm hızıyla devam etmektedir. Fişi biten ailemiz gelip alabilir. Kendi mahallemizin vatandaşları ile birlikte gerek İstanbul'dan, gerekse Almanya'dan desteklerle gittikçe büyüyoruz. Şu an itibariyle 48 ailemize ulaştık. Bir haneye ortalama 4 ekmek düşecek şekilde hayrımız devam ediyor. İsteyen ailemiz pide, isteyen de mis gibi odun ateşinde pişen kara fırın ekmeğinden alabilir. Katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun. Sizler iyi varsınız" dedi. 

Kaynak: Ses Gazetesi (Ayşe AKTAŞ)

Yorumlar (1)

Mehmet BİLGEN 2 Yıl Önce

EKMEK hayrı projemize ilgi gösterip bizlere desteklerini esirgemeyen tüm hayırsever Mahallelilerimize,Dost,Arkadaş ve Akrabalarımıza sonsuz teşekkürü bir borç biliyor şükranlarımızı sunuyoruz Allah hepinizden razı olsun

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.