Ekmeğin Sesi

Akaryakıt fiyatına gece yarısı zam yolda!

Ekonomi

Petrol fiyatlarındaki yükselişle birlikte akaryakıt fiyatlarına bu gece yarısı zam yolu göründü. Motorine bu gece yarısı 52 kuruş zam beklenirken, bir kaç gün içinde benzin de okkalı zamlanacak.

Dolar kurundaki gerilemeye rağmen Brent Petrol fiyatlarının yükselmesi akaryakıt fiyatlarına zammı da tetikledi. Benzin ve motorine yılın ilk haftalarında gelen zamların ardından yeni bir zam daha göründü.

MOTORİNE BU GECE ZAM YOLDA

Akaryakıt sektörü kaynakları dün 40 kuruş zam beklentisi olduğunu belirtmişti. Sektör kaynaklarından elde edilen güncel bilgilere göre beklenen zam miktarı 52 kuruşa yükseldi. Sektör kaynakları zammın salı gününü çarşamba gününe bağlayan gece yani bu gece gerçekleşeceğini belirtiyor.

BENZİNE DE ZAM YAKIN

Sektör kaynakları benzine de birkaç gün içinde zam beklentisi olduğunu belirtti. Beklenen zam miktarı ise 40-41 kuruş arasında.

Brent petrolün varil fiyatının 87 doları aştığını, yukarı yönlü trendin devam ettiğini, uluslararası piyasalarda da benzin ve motorinin fiyatının yükseldiğini belirten sektör kaynakları; “Brent petrol 87 doları aştı. Küresel piyasalarda benzinin tonu 804 doları, motorinin tonu 764 doları buldu. Buna bağlı olarak da motorinde zam gündeme geldi” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.