Ekmeğin Sesi

'Aşı olmayanlara ekmek verilmeyecek' açıklaması, sektör için rezil bir durumdur

Ekonomi

İstanbul Fırıncılar Odası Bakırköy İlçe Temsilcisi Murat Reyhan, gündeme bomba gibi düşen "Aşı olmayanlara ekmek yok" haberlerine ilişkin bir açıklama yaptı.

İstanbul Fırıncılar Odası Esenler İlçe Temsilcisi Mustafa Çiçek, Demirören Haber Ajansı (DHA)'na verdiği röportajda, "İstanbul'un 6 ilçesinde aşı olmayan vatandaşlara ekmek satışı yapmama kararı aldıklarını" dile getirmişti. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ve İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, son dakika bir açıklama yaparak, böyle bir kararın söz konusu olamayacağını dile getirdiler.

"HUKUK, ADALET VE İNSANLIK KAVRAMINDA KARŞILIĞI YOKTUR"

Haberde geçen 6 ilçeden biri olan Bakırköy'ün Fırıncılar Odası Temsilcisi Murat Reyhan da, bir açıklama yaparak, "Aşı olmayanlara ekmek verilmeyecek açıklaması veya uygulaması, sektör için rezil ve garabet bir durumdur" dedi.

Reyhan, "Bütün inançlar, ahlak, etik değerler ve evrensel hukuk bu hakları garanti altına alır. İnsanın en temel hakları üzerinden, özgürlüklere sınırlama getirmek, yönetimler için faşizm/diktatör bir zihniyet, kişiler için ise zalim mantık olarak karşımıza çıkar. Aşı olmayanlara ulaşım, spor müsabakaları, sosyal faaliyetler gibi yasak veya sınırlama getirilebilir; hatta getirilmelidir. Ancak, yemek-ekmek, içmek konusunda sınırlama, yasak getirmenin hiçbir hukuk, adalet ve insanlık kavramında karşılığı yoktur" dedi.

"FAŞİZAN, BENCİL SÖYLEMLER GÜNDEMDEN KALKMALI"

Temel hakların sınırlanması, siyaset ve ticarete alet edilmesinin rezalet bir durum olduğunu vurgulayan Murat Reyhan, "Aşı olmayanlara ekmek verilmeyecek, açıklaması veya uygulaması, sektör için rezil ve garabet bir durumdur. Bu tür söylem ve eylemlerin hiçbir faydası olmaz. Bu 'faşizan', bencil söylem ve eylemlerin gündemden kalkması, sektörün hayrına olacaktır" diye konuştu. (Haber Merkezi)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.