Ekmeğin Sesi

Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili kötü haber

Ekonomi

Trakya Birlik Başkanı Şafak Kırbiç: İnsanların gelirlerinde artışlar olduğunda zamanla bu seviyeler insanlara normal hale gelecektir

Ayçiçek yağının market raflarında son dönemde görülen yüksek fiyat artışlarının döviz kurundaki yavaşlama sonrası düşeceği beklentisi hakkında açıklama geldi.

Trakya Birlik Başkanı Şafak Kırbiç, "Ambalaj fiyatları 3 katın üzerinde bir artış gösterdi. 5 litre teneke ambalajdan bahsedersek 5 liradan 15 liranın üzerine çıktı. İnsanların gelirlerinde artışlar olduğunda zamanla bu seviyeler insanlara normal hale gelecektir" dedi.

ANKA'da yer alan habere göre, Türkiye yağ piyasasında belirleyici rol oynayan Trakya Birlik , ayçiçeği yağ fiyatlarının düşmemesinin nedeni olarak maliyet artışlarını gösterdi.

Son dönemde fiyatı tırmanan ayçiçek yağında, en büyük maliyet artışının ambalaj fiyatlarında yaşandığı, bu nedenle fiyatın düşmediği belirtildi.

Teneke ambalajı 5 TL'den 15 TL'ye çıktı

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, geçen yıla oranla bir teneke yağın ambalaj fiyatı maliyetinin bugünle kıyaslandığında 3 katına çıktığını belirterek şunları söyledi:

"Dünyada ayçiçeği fiyatlarında bir yükseliş meydana geldi. Bunu ardından döviz kuru tetikledi, yukarıya taşınmasına sebep oldu. Geçtiğimiz günlerde bir gevşeme oldu ayçiçek ve yağ fiyatlarında. Çekirdek ve yağ fiyatlarından kaynaklı bir yükseliş değil. Girdilerdeki yükseliş de maliyeti tetikledi. Ambalaj fiyatları 3 katın üzerinde bir artış gösterdi. 5 litre teneke ambalajdan bahsedersek 5 liralardan 15 liranın üzerine çıktı diyebilirim. Bu da ayçiçek yağ fiyatlarının yukarıya çıkmasında az da olsa sebep oluşturmakta."

Kaynak: ANKA

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.