Ekmeğin Sesi

Bakan Nebati açıkladı: Gıda fiyatlarındaki artışı önlemek için yeni karar

Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati gıda fiyatlındaki artışın önlenmesi için alınan yeni kararı açıkladı. Nebati, TMO tarafından uygun fiyata arpa ve mısır satışının yeniden başladığını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, toplantıya Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantısına katıldı. Toplantıda, et ve süt üreticilerinin maliyetlerinin azaltılması için Toprak Mahsulleri Ofisi, (TMO) uygun fiyatlı arpa ve mısır satışının tekrar başlaması kararlaştırdı. Kararı Bakan Nebati sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Bakan Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantımızı Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Vahit Kirişçi, Ticaret Bakanımız Sn. Mehmet Muş ve komite üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirdik.

Toplantı kapsamında, et ve süt üreticilerimizin maliyetlerinin azaltılmasını teminen Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından uygun fiyatlı arpa ve mısır satışının tekrar başlaması kararlaştırılmış ve alınabilecek ilave tedbirler değerlendirilmiştir."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.