Ekmeğin Sesi

Bakan Şimşek'ten vergi artışı açıklaması

Ekonomi

Maliye Bakanı Şimşek, bütçeyi düzeltmek için KDV ve akaryakıtta ÖTV gibi vergi artışlarının bu yıl biteceğini, 2024 itibarıyla sistemden çıkmış olacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV, ÖTV gibi enflasyonu artıran vergi artışlarının tekrarlanmayacağını söyledi. TRT Haber'de gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Şimşek Meclis gündemindeki torba yasa teklifi kapsamında döviz, fon ve faiz gelirlerinde uygulanan vergi oranlarının artırılması yetkisine ilişkin soru üzerine "Belki hiçbir zaman uygulamaya konulmayacak. Şu anda yüzde 40'lık bir vergi getirmiyoruz, sadece bir yetki alıyoruz. Piyasa koşullarına ve programın ihtiyaçlarına bakacağız" dedi.

KİRA NORMALLEŞECEK

Şimşek "KDV gibi akaryakıtta ÖTV gibi enflasyonu artıran vergi artışlarına gitmiştik. Bu vergi artışları tekrarlanmayacak. Yani gelecek sene sistemden çıkmış olacak" diye konuştu. Şimşek kira konusunda ise "Kira artışlarında bir normalleşmeye doğru gideceğimize inanıyorum, bütün sektörlerde bu hissedilecek" dedi. Şimşek Türkiye'ye kaynak girişinin 2024'ün ikinci yarısından itibaren artacağını söyledi. Şimşek, enflasyonu tek haneye indirmek dışında seçeneklerinin olmadığının altını çizerek, aylık enflasyonda yavaşlamanın süreceği mesajını verdi. Kur korumalı mevduat (KKM) uygulamasına da değinen Şimşek, zamanla bunun bitirilmesi için çalışmalara başladıklarını belirterek "İlave adımlar atabiliriz" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE'Yİ RİSKLİ GÖRENLER AZALIYOR

Türkiye'nin küresel risk algısının düştüğünü belirten Şimşek, Türkiye'nin mayısta 700'ün üzerinde olan CDS düzeyinin önceki gün itibarıyla 330 civarına indiğini belirterek, "Türkiye'nin risk algısı iyileşiyor. Program sonrası Türkiye'yi riskli görenler azalıyor" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.