Ekmeğin Sesi

Belediye başkanından fırıncılara ultimatom!

Ekonomi

Kütahya Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler fırıncıları uyardı. Fiyat belirleme komisyonundan çıkan kararı çelişkili bulduğunu ekleyen Güler, eğer fırıncılar ısrarlarına devam ederse belediye olarak ekmek üretimini artıracakları konusunda sert açıklamalarda bulundu.

Kütahya'nın Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, ilçedeki fırıncıları ve fiyat belirleme komisyonunu uyardı. Zamlı tarifeye itirazlarının çelişkili şekilde reddedildiğini belirten Güler, "Zamlı tarifede ısrar edilirse belediye olarak ekmek üretimini artırırız. Milletin aklıyla alay etmeyin" dedi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler yaptığı açıklamada " Zamlı tarifede ısrar edilirse Belediye olarak ekmek üretimini artırırız. Milletin aklıyla alay etmeyin. Milletin aklıyla alay etmek diye buna derler. Ekmek fiyatlarına Belediye olarak yaptığımız itiraz önce komisyon tarafından kabul ediliyor; yani zamlı tarife geçersiz, eski tarife geçerlidir, deniliyor. Sonra aynı gün aynı komisyon ikinci bir kararla Belediyenin itirazını red ediyor. Gülermişim ağlarmısın. Bu çelişki üzerine çünkü dayanak kabul ettikleri mevzuat bile geçerli değil; yeniden toplantı kararı alınıyor bugün. Belediye olarak dediğimiz şu; devlet uygun fiyata un desteği veriyor. Fiyatların makul seviyede artması gerek. Ha olmadı Belediye olarak biz de günlük üretimi artırırız ve mümkün olduğunca vatandaşı rahatlatırız. Fırıncı esnafımız ve komisyon bunu düşünsün derim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorumlar (4)

Mehmet BİLGEN 2 Yıl Önce

Bu görüş,düşünce ve kararlarınızı Belediyenin vermiş olduğu güçle değilde Kişisel güç vekararla yapmış olsanız taktire şayan Hayırsever bir kişi diye büyük bir memnuniyetle kutlarım Şimdi ise Başkanı olduğun beldenin temel esnafı olan fırıncılar karşı kullanmanız Esnafınızı baskı altına almak onu mesleği ve rızkiyla oynadığınız intibanı uyandırdığı için sizi esefle kınıyorum

Misafir 2 Yıl Önce

Belediye başkanı olduğu için olablirmi

Erdem asılsoy 2 Yıl Önce

Bu yavsak. Ne diyor tuzu kuru konusuyor devletin destek verdıgı undan Ne kadar faydalanabilir fırıncılar ek ek bu sartlarda 7 TL olmalı yavsak. Baskan marketleri gezsin onlara söyledin götü yiyorsa fırınscıyı garip gördü konusuyor salatalık

Murat 2 Yıl Önce

gücünüz tek fırıncılaramı yetiyor

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.