Ekmeğin Sesi

Benzin, motorin ve elektriğe indirim geliyor!

Ekonomi

Vatandaşın gündeminden düşmeyen benzin, motorin ve elektrik fiyatları için harekete geçiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın bezin, motorin ve elektrik için yapılacak indirimi açıklayacak.

Yıl başından bu yana enerji fiyatlarına gelen zamlar vatandaşın gündeminden düşmüyor. Fiyatların düşmesi için harekete geçen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, çalışmalarını tamamladı. Elektrik ve akaryakıt fiyatlarında indirimi ön gören çalışma pazartesi günü Enerji Bakanı Fatih Dönmez tarafından Cumhurbaşkanlığı kabinesine sunulacak. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından yeni uygulamayı açıklayacak.

ELEKTRİK FATURASINA YÜZDE 10-20 ARASI İNDİRİM GELİYOR

Elektrikte yeni tarife dönemi 1 Mart itibarıyla başlayacak. Yeni tarifeyle birlikte esnafın faturalarına yüzde 25, meskenlerde ise yüzde 10-20 arası bir indirim yapılacak. Yapılan çalışmayla meskenlerde ilk kademedeki birim fiyatın düşürülerek, yaklaşık yüzde 10-20 arası ilave bir indirim daha yapılması hesaplanıyor.

Sabah Gazetesinde yer alan habere göre; günlük düzeyde fiyatların belirlendiği elektrik piyasasında EÜAŞ tarafından ihale usulüyle elektrik üreticilerinden saatlik bazda 3 bin megavat elektrik alımı yapılacak. Toplu alımlar perakende şirketlerine uygun fiyatlı verilecek. Bu yöntemle elektrik üreticiden daha uygun fiyata alınabilecek. Bunun üzerine bir de bakanlık, fiyatlar üzerine sübvansiyon ekleyerek şirketlere daha ucuza elektrik verecek. Böylelikle şirketler de vatandaşa daha uygun fiyata elektrik satacak.

AKARYAKIT FİYATINA İNDİRİM GELİYOR

Yapılan zamların ardından 17 TL'ye dayanan benzin ve motorine de indirim yapılacak. Pazartesi gece yarısından geçerli olmak üzere motorine 96 kuruş, benzine ise 81 kuruş indirim gelmesi bekleniyor. Motorindeki indirimin tamamı pompaya yansıyacak. Benzinde devletin ÖTV alacağı bulunduğundan bir kısmı ÖTV'ye gidecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.