Ekmeğin Sesi

Buğday alım fiyatlarında piyasa beklentisi karşılandı

Ekonomi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin müdahale buğday alım fiyatını açıkladı. Belirlenen fiyat, sektörde belirsizliği ortadan kaldırması nedeniyle pozitif değerlendirilirken piyasa beklentisini de karşıladı.

Çukurova’da buğday hasadı tamamlanmak üzereyken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Toprak Mahsulleri Ofisi'nin belirlediği (TMO) müdahale alım fiyatlarını açıkladı. Buna göre alım fiyatları ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 lira, arpada ise 7 bin lira olarak belirlendi.

Bu fiyatlara ilave olarak Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı üreticilere buğdayda ton başına bin lira, arpada ise 500 lira prim verilmesine karar verildi. Belirlenen fiyatlar, bir süredir açıklama bekleyen üreticilerin belirsizliklerini ortadan kaldırdı ve sektörde pozitif karşılandı.

Açıklanan taban alım fiyatları ve 1000 TL’lik desteğin, piyasa beklentisini karşıladığını söyleyen Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 civarında bir fiyat artışı kaydedildiğini ve bu artışın maliyet artışlarını karşılar nitelikte olduğunu belirtti.

Ulusoy sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Özellikle çiftçimizin geçen yıldan daha fazla bir verim beklemesi sebebiyle eline geçecek toplam gelir, geçen seneye göre daha yüksek olduğundan çiftçinin beklentisine uygun bir fiyat olduğunu söyleyebiliriz.”

Kaynak: DÜNYA

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.