Ekmeğin Sesi

Doğal gaz ve elektriğe zam olacak mı?

Ekonomi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam yapılmayacağını söyledi. Bölgesel ve küresel riskler nedeniyle petrol ve elektrik fiyatlarının yükseldiğina işaret eden Bakan Bayraktar, “Bunları en uygun şekilde vatandaşlarımıza nasıl sunabiliriz çabası içindeyiz.” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, petrol keşfi sürecinden, petrol ve doğalgaz aramalarına, yeni keşiflerden, yenilenebilir enerji yatırımlarına kadar hükümetin uyguladığı tüm politikaları katıldığı televizyon programında anlattı. Bakan Bayraktar, “petrol üretimi Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfi” dedi. Bayraktar, doğalgaz desteği ile ilgili bilgi verdi ve zam söylentilerine de yanıt verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar petrol ve doğalgaz aramaları, keşifler, yenilenebilir enerji yatırımları ve Bakanlığın diğer çalışmaları hakkında NTV Ankara Temsilcisi Ahmet Ergen’in sorularını yanıtladı.

DOĞALGAZ DESTEĞİ DEVAM EDECEK

Bakan Bayraktar, sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceklerini belirterek “Belki bütün kesimlerin desteklenmesi gibi bir süreç doğru olmayabilir. Maliyetleri belli ölçüde de karşılamamız gerekecek. Burada imkanlarımız dahilinde yapılabilecek ne varsa onları yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

MAYIS AYINDA ZAM YOK

Petrol fiyatlarına da değinen Bakan Bayraktar, zam söylentilerine de cevap verdi. Bayraktar, “87-88 dolara gelen bir petrol fiyatı var. Doğalgazda yukarı yönlü bir hareket görmeye başladık. Bunlardan bağımsız olmamız söz konusu değil. En uygun şekilde vatandaşlarımıza nasıl sunabiliriz çabası içindeyiz. Biz yaşanan seçim süreçlerini geçirdik buna rağmen nisanda zam yapılmadı. Mayısta da zam beklentisi gözükmüyor. Ama gelişmelere göre, piyasadaki durumlara göre bunları değerlendireceğiz.” İfadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.