Ekmeğin Sesi

Fırıncı esnafı tedirgin! Yeni zam dalgası düşündürüyor

Ekonomi

Artan maliyetlerden dolayı ve kış ayı öncesi yeni zam dalgalanmasından etkilenme korkusu fırıncı esnaflarını şimdiden kara kara düşündürmeye başlattı.

Ünye’de fırıncılar un fiyatlarının yüksek maliyetlerinden yaşadıkları sıkıntılar sonrası şimdide kabuk fiyatları kış ayı öncesi endişe yarattı. Pandemi döneminde un fiyatlarının iki katına çıkmasının ardından, maya, kabuk, yakıt, elektrik zamlarının peş peşe gelmesi yeni bir zam olayını gündeme taşıdı.

Kış ayı öncesi önümüzdeki hafta toplanacak olan Ünye Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Harun Güdek ve yönetimi, maliyetlerin artışı ve ekmeğin son durumunu görüşecek.

“Kış Ayındaki Kabuk Artışı, Ekmeği ve Esnafı Olumsuz Etkileyecek”

Artan kabuk fiyatları nedeniyle zorlu bir kış ayı yaşanacağını söyleyen Ünye Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Harun Güdek, “Kış ayı gelmesi münasebetiyle fındık sezonu da yavaş yavaş bitiyor. Fabrikalar artık fındık kırmaya başladı. Burada şimdi bizim esnafımızın şikâyeti un fiyatlarında belli bir seviyeye gelindi. Şimdi şu anda kabuk fiyatları kış gelmesinden ötürü biraz artışta. Bu tabi ki insanlarımızı ve esnaflarımızı da zorlamaktadır. Yine fırıncı esnaflarımızın kabuk fiyatlarının aşırı derecede yükselmesi onları da zorlamaktadır. Biz arkadaşlarla yapmış olduğumuz istişarelerde tahmini bu fındıkkabuğu dışarıya ihraç ediliyor. Tabi fiyatlarında artması benim tahminimce bu yüzden oluyormuş. Tabi bu ekmek fiyatlarına ve esnafa olumsuz yansıyacak. Şu anda fiyatların fabrikalarda 3,5-4 bandında olduğunu söylediler. Buda bizim fırıncı esnafımızı un fiyatlarından sonra epey bir zorlayacak” dedi.

Kaynak: Ünye Haber

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.