Ekmeğin Sesi

"Fırıncılar devlet destekli un bulamıyor!"

Ekonomi

Mersin Fırıncılar Odası Başkanı Faruk Dalkılıç, undaki devlet desteğinin fırıncıya ancak yüzde 10 olarak yansıdığını ifade ederek, "Fabrikalar devlet destekli un için yok çekiyor. Fırıncı pahalı un almak zorunda kalıyor" dedi.

Mersin Fırıncılar Odası'nın 2 yıl süren kayyum yönetiminin ardından geçen hafta yapılan olağan genel kurulda başkanlığa seçilen Faruk Dalkılıç, fırıncının yaşadığı sorunlarla ilgili açıklamalalarda bulundu. 

Fırıncıların ekmek üretirken bütün mallarını serbest piyasadan aldığını ifade eden Dalkılıç, "Fırıncı bütün girdilerini serbest piyasadan temin ediyor. Ancak, ekmek satarken serbest piyasa değil. Devlet kontrolünde kanuna bağlı tek fiyat belirleniyor. Girdilere sürekli zam gelirken biz ekmek fiyatlarına zam yapamıyoruz. Bu nedenle biz sektör olarak eziliyoruz" dedi.

Devlet destekli un bulamamaktan yakınan Dalkılıç, "Piyasada sözde bir torba un 270 lira ve bunda devlet desteği var deniliyor. Ama bunu un fabrikaları vermiyor. Biz bunu 360 - 380 liradan alıyoruz. Devlet yasa çıkardı. Toprak Mahsulleri Ofisi ucuz buğday verecekti. Bu un fabrikalarının tekeline giriyor. Un fabrikaları istediği fiyata satıyor. El altından satıyor. Pahalı satıyor. Geçen yıl istediğimiz kadar un gönderen un fabrikaları bu yıl istediğimiz unu göndermiyor. Destek bize yansımıyor. Destek bize yüzde 10 ancak yansıyor. Bu nedenle biz piyasadan pahalı un almak zorunda kalıyoruz. Şu anda biz devlet destekli un bulamıyoruz. Bu tahsis konusu olduğu için fabrikalardan un alamıyoruz. Bayilerden un almak zorunda kalıyoruz. Şu anda fabrikalardan un alamıyoruz. Yok diyorlar. Para istiyorlar. Gönderdğimiz halde fabrika un göndermiyor" diye konuştu. 

Kaynak: Mersin haberci

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.