Ekmeğin Sesi

Halkbank'tan esnafa kredi

Ekonomi

Halkbank ekonomik istikrar kalkanı kapsamında esnafları düşünerek tüm fırıncılara destek oluyor.

Halkbank ekonomik istikrar kalkanı kapsamında esnafları düşünerek tüm fırıncılara destek oluyor.

Koronavirüs ile mücadele ettiğimiz bu günlerde fırıncıların yüzünü güldüren destek haberi Halkbankasından geldi. Fırıncılar, Esnaf ve Sanatkarlar Odasına üye olmak şartı ile 50 bin TL kredi kullanabilecek. Banka tarafından yapılan açıklamada; esnaf ve sanatkarlara 25 bin TL nakit kredi, 25 bin TL ticari kart desteği verileceği belirtildi.

Krediden kimler yararlanabilir?

Halkbank esnaf kredisi hakkında merak edilen ayrıntılar şu şekilde:

Daha önce ESKKK kefaletiyle Hazine faiz destekli kredi kullananlardan kredi borcu bitmiş olanlar Halkban'tan doğrudan, kredi borcu devam edenler ise ortağı olduğu ESKKK kefaletiyle kredi kullanabilir.Kredi taleplerinde SGK, Vergi Dairesi, İcra Dairesi vb. bilgi ve belgeler istenmemekte.Kredi notu 1.300 olanlar krediden kolaylıkla yararlanabilir.Bu krediden sadece Esnaf ve Sanatkarlar Odalarına üye olanlar yararlanabilir. Gerekli belgeler

Başvuru için gerekli belgeler:

Nüfus Cüzdanı fotokopisi ve Vergi Levhası fotokopisi. Esnaf Oda Kayıt Belgesi ve Esnaf Sicil Tasdiknamesi (Şubede Ticaret Bakanlığı ESBİS’den (Esnaf Bilgi Sistemi) online olarak temin edilebilir.Kurumlar Vergi Beyannamesi ve İşletme Hesap Özeti talep edilmez.Kredi açık kredi olarak, kefalet ile veya 10 yaşa kadar araç rehni teminata alınmak sureti ile kullandırılabilir.Kredi %50 Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli olmak üzere %4,5 faizli, 6 aya kadar ödemesiz dönemli ve 36 aya kadar vadeli olarak kullandırılır.Paraf Esnaf Ticari Kart ürünümüz ile 3 aya kadar ödemesiz dönem, 12 aya kadar vade 25.000- TL'ye kadar limit imkanı sağlanmaktadır.

Kredi kullanmak isteyen vatandaşlardan yukarıdaki koşullar dışında bir belge veya bilgi istenmesi yönetmeliğe aykırı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.