Ekmeğin Sesi

İndirim etiketi dahi vurmuyorlar: BİM'de etiket değişimi başladı

Ekonomi

İktidar ile karşı karşıya gelen market zinciri BİM'de etiket değişiminin başladığı öne sürüldü. Bir market çalışanının iddialarına göre indirim etiketi dahi vurulmadan peynirin fiyatı 100 TL'ye düştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın enflasyonun nedeni olarak zincir marketleri göstermesinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile BİM CEO’su Galip Aykaç arasında tartışma çıkmış, BİM mağazasına yapılan saldırılar ve tehditler sonunda ise Aykaç, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı görevinden istifa etmişti.

Zincir marketlere baskı ve denetimler artarken, BİM'de etiket değişiminin başladığı ortaya çıktı.

160 TL'LİK PEYNİRİN FİYATI 100 TL'YE DÜŞTÜ

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, bir market çalışanı BİM'in iktidarla karşı karşıya gelmemek için fiyat indirimlerine başladığını aktardı. 

“Basın mensuplarının içeriye alınmamasına dair talimatlar” verildiğini belirten çalışan, "Etiket değişimlerine indirim ibaresi dahi vurulmadan birçok üründe fiyat değişimi yaşanıyor. 160 TL'ye satılan peynirin fiyatı 'indirim' ibaresi vurulmadan 100 TL'ye düşürüldü. Bütün mağazalara etiket değişim cihazı gelmeye başladı. Pandemiden önce burada işe başladım. Eğer fiyat indirimi olursa muhakkak 'indirim' ibaresi üzerine konulur. Bu çekişmenin sonucunda ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum."

54 TL'LİK KAHVE 20 TL'YE DÜŞTÜ

Mağaza ve Market İşçileri Örgütlenme Koordinasyonu Üyesi Doğan Can Aras ise, "Sendika üyelerimizin bize aktardığına göre, denetimlerin artmasından kaynaklı bir etiket değişimi yaşanıyor ve çalışanlara etiket kontrolü yaptırılıyor. Hatta Tunceli'den bir üyemiz, '54 TL olan bir kahvenin fiyatı 20 TL'ye' düşürüldüğünü söyledi" dedi.

Kaynak: Milli Gazete

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.