Ekmeğin Sesi

Tarım arazilerindeki fiyat artışları tüketiciye yansıyacak

Ekonomi

Tarım arazilerinin son 12 ay içerisinde yüzde 100 zamlandığı belirtildi.

Tarım arazilerinde yaşanan kira artışlarının fiyat etiketlerine yansıyacağı belirtildi.

Sözcü gazetesinden Sayime Başçı'nın haberine göre ağırlıklı olarak kiralama yöntemi ile ekilen tarım arazilerinde kira fiyatlarının yüzde 100 civarında arttı. Artışın nedeni olarak son 12 ayda konut ve arsalarda yaşanan fiyat artışları gösterildi.

Gazeteye konuşan Antakya Ziraat Odası Başkanı Mehmet Muzaffer Okay, kendi bölgelerinde dönüm başına 2.500 TL olan kiraların 4.700 TL'ye çıktığını söyledi. Ekonomi kriz nedeni ile kiraların artık peşin alınmak istendiğini anlatan Okay, bazı bölgelerde ise ürünün 3'te 1'ini kira gider olarak verildiğini belirtti.

Okay, tarımla uğraşan nüfusta azalma olduğunu hatırlatarak, kârlar azaldığı zaman bir sonraki sene birçok çiftçinin tarlasını ekmekten vazgeçtiğini söyledi.

Ziraat Odası Başkanı, ürün fiyatlarındaki artışın kira fiyatlarını karşılamadığını belirtti. Okay, "Geçen yıl 26 TL'ye çıkan pamuk bu yıl 16 TL'lerde. Bu fiyat nasıl kurtaracak. Geçen yıl üretici 26 TL'yi görerek kiralamasını pamuk üzerinden yaptı, sezon açıldı pamuk fiyatlarında gevşeme oldu” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.