Ekmeğin Sesi

TMO, 720 bin ton buğday ve arpa ithalatı yapacağını duyurdu

Ekonomi

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) buğday ve arpa ithal edeceğini açıkladı.

Hükümet buğday ithalatı yapmaya devam ediyor. Şimdi de 720 bin ton buğday ve arpa ithal edilecek. Toprak Mahsulleri Ofisi buğday ve arpa ithal edeceğini duyurdu. Dünya gazetesinden Ali Ekber Yıldırım'ın köşe yazısına göre, Toprak Mahsulleri Ofisi yaklaşık 400 bin ton kırmızı ekmeklik buğday ve 320 bin ton arpa ithalatı için düğmeye bastı. Kuraklık nedeniyle buğday ve arpa üretiminde ciddi düşüş beklenirken, iç piyasada artan fiyatları frenlemek için ithalat seçeneği gündeme getirildi.

TMO'nun düzenleyeceği ihalede 395 bin ton buğday ithalatı için 30 Haziran'da ihale yapılacak. Hangi limana ne kadar buğday teslim edileceği belirlenirken, teslimat tarihi 19 Temmuz - 21 Ağustos 2021 olarak belirlendi.

ÇİFTÇİ, İTHALAT YAPAN TMO'YA TEPKİLİ

Yıldırım yazısında, "Yapılacak ithalata üreticiler tepki gösteriyor. Buğday ve arpa üreticileri hasada daha yeni başladıklarını, hasat devam ederken ithalat yapmanın gelecek senenin üretimini olumsuz etkileyeceğini ifade ediyor. Geçen sene üreticiye verilen fiyattan daha yüksek bir fiyata ithalat yaptığı için çok eleştirilen TMO, bu yıl çiftçiden 2021 ürünü ekmeklik buğday alımı için ton başına 2250 lira fiyat açıkladı. Şimdi 30 Haziran’da yapılacak ekmeklik buğday ihalesinde fiyatın ne olacağı merak ediliyor." İfadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.