Ekmeğin Sesi

TMO'dan ayçiçeği yağı ve buğday stokları açıklaması

Ekonomi

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, stokların yeterli olduğunu, hem ayçiçeği yağı hem de buğday ve unda bir sorunun yaşanmadığınıve halkın boş yere yokluk hissi yaratılarak paniğe sevk edildiğini söyledi. Geçen yıl da aynı şekilde spekülasyonlar yapıldığını hatırlatan Güldal, özellikle buğday konusunda TMO olarak tedariki sağlandığını ve makul fiyatlardan tüketiciye ulaştırıldığını ifade etti.

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, hem ayçiçeği yağı hem de buğday ve unda bir sorunun yaşanmadığını, stokların yeterli miktarda olduğunu belirtti.

Bloomberg HT'nin sorularını yanıtlayan Güldal, kimsenin kafasının karşımasına gerek olmadığını dile getirerek, "Hem piyasada stoklarda ve toptancılarda hem de sanayicimizin elinde yeteri kadar ayçiçeği yağı ve tohumu var. Kimin elinde ne kadar ürünü olduğunu kayıt altında" dedi.

Geçen yıl da aynı şekilde spekülasyonlar yapıldığını hatırlatan Güldal, özellikle buğday konusunda TMO olarak tedariki sağlandığını ve makul fiyatlardan tüketiciye ulaştırıldığını ifade etti.

Tüketicinin yokluk fikriyle paniğe sevk edildiğini ancak, tedarikte bir sorun o lmadığını, Rusya'dan gemilerin yola çaktığını dile getiren Güldal, halkı rahat olmaya çağırdı.

SEZON İYİ

Bu yıl iyi bir sezon yaşandığını kar ve yağmurların yeterli olduğunu dile getiren Güldal, hasat dönemine birkaç kay kaldığını buğday, un ve yemde de bir sorun yaşanmayacağının altını çizdi.

Güldal, yem konusunda da Temmuz ayından beri regülasyon olduğunu, 3.2 milyon ton yem ham maddesinin makul fiyatlardan satıldığını aktardı.

Yorumlar (2)

Hasan 2 Yıl Önce

Ben bir fırıncı olarak devlet çıkıyor açıklama yapıyor temeo unu var diye fakat Fabrikalar tema onu göndermiyor ve vermiyorlar 10 şu an 390a 400 bandında ona bir an önce çözüm bulmaları gerekiyor yoksa ekmek fiyatları burada Durmaz direkt 5 veya 6lira ve 7 lira bandında olması ihtimali çok yüksek

Abdullah Eminoglu 2 Yıl Önce

TMO. Bugdayi fabrikalara verildidiye ilan yapilmasini istiyoruz Tmo Bugdayin elinde varmi diye denetlemisini istiyoruz zamli fiyattanmi zamziz fiyatdanmi Tmo tarafindan soylenmesini duyulmasini istiyoruz

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.