Ekmeğin Sesi

1 Temmuz'dan itibaren 7.5 TL'den satılacak

Gündem

Bolu Fırıncılar, lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Murat Abak, yükselen maliyetlerin fırıncıların altından kalkamayacağı kadar yükseldiğini belirterek, 5 liradan satılan ekmek fiyatının 7.5 liradan satılması için Esnaf Birliğine yarın müracaat edeceklerini açıkladı.

Bolu’da ekmek fiyatına yüzde 50 zam isteği yarın Esnaf Birliğine iletilecek. 1 Ocak 2023 tarihinde 200 gram somun ekmeğine talep üzerine 4 liradan 5 liraya çıkartılmıştı. Bolulu fırıncılar artan maliyetler nedeniyle zarar ettikleri belirterek, yüzde 50 zam talibinde bulunacaklar. 220 gram somun ekmeğin 7.5 liradan satılması için kolları sıvayan Bolu Fırıncılar, Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Murat Abak, şayet istenilen zammı alamadıkları taktirde, bazı ekmek fırınların kepenk kapatmak zorunda kalacağını söyledi. Abak,

“İlimizde 23 adet ekmek fırını bulunmakta ve bunların hepsi doğalgazla ekmek üretmekte. Doğalgaza yapılan zamları bir kenara bırakalım, bir çuval unun fiyatı 400-450 lira civarındayken şu anda bir çuval un 700 liraya kadar çıktı. Daha yarın ne olacağı belli değil. Bunun yanı sıra asgari ücrete de zam gelecek ve işçi maliyetleri de artacak. Maya fiyatları da keza öyle, elektrik ve su fiyatlarını da buna eklersek, talep ettiğimiz fiyat az bile. Biz halkın ekmeği ile oynamak istemiyoruz ama maliyet fiyatları da ortada. Yarın teklifimizi Bolu Esnaf Birliğine sunacağız. Şayet kabul edilirse 1 Temmuz’dan itibaren ekmek fiyatı 7.5 lira olacak” dedi.

Kaynak: Bolu Gündem

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.