Ekmeğin Sesi

100 gram simitin fiyatı 10 TL oldu

Gündem

Asgari ücret zammı sonrası özellikle temel gıda ürünlerine peş peşe zam açıklaması gelmişti. Simit fiyatlarına zam geldi. Bir simit 10 TL oldu.

Bursa'da, 100 gram simidin fiyatı 7,5 liradan 10 liraya yükseltildi. Simit fiyatlarına zam gerekçesi olarak artan maliyetler gösterildi. 81 ilde yeni simit fiyatları geçerli olacak.

Heyecanla beklenen asgari ücret zammı Geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Asgari ücrete %34 oranında zam yapıldı ve yeni asgari ücret 11402 TL'ye yükseldi. Bursa'da, 100 gram simit fiyatı 7,5'den 10 TL'ye yükseldi. Fiyatlar 81 ilde geçerli olacak.

1 TEMMUZ'DAN İTİBAREN BAŞLIYOR

Simit fiyatlarına zam haberini Bursa Simitçiler ve Unlu Mamül İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, açıkladı. 100 gram simit fiyatının 7,5'den 10 TL'ye yükseldiğini duyuran Pınar, zamlı fiyatların 1 Temmuz tarihi itibariyle geçerli olacağını bildirdi. Fiyat artışının maliyet artışı nedeniyle geldiğini belirten Pınar, ana giderlerin oldukça yükseldiğini Bu sebeple de zam yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

FİYAT DÜZENLEMESİ ZORUNLU HALE GELDİ

Bursa Simitçiler ve Unlu Mamül İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, Artan maliyet giderleri sebebiyle fırıncıların fiyat düzenlemesinin zorunlu hale geldiğini belirterek özellikle işçilik ve ücretlerinde ve kiralarda yaşanan önlenemeyen yükselişin zam getirdiğini söyledi.

Kaynak: tumhaberler

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.