Ekmeğin Sesi

2. Bursa Gastronomi Festivali başlıyor

Gündem

8.500 yıllık köklü bir geçmişe sahip Bursa, sanayisi, tarihi, kültürel ve turistik değerlerinin yanı sıra gastronomisi ve mutfak kültürü ile de göz kamaştırıyor. Verimli topraklarında yetişen ve bugün sayısı giderek artan coğrafi işaretli gıda ürünleriyle ve son derece gelişmiş gıda sanayisiyle de Türkiye gastronomisinin can damarlarından birisi durumunda. 

Bursa, tüm bu birikiminden hareketle İpeksi Lezzetler başlığıyla 1. Bursa Gastronomi Festivali’ni 23-25 Eylül 2022 tarihlerinde Merinosparkta gerçekleştirdi. Festival hem ilimiz de hem de ülkemiz genelinde gastronomi profesyonelleri ve severlerinden büyük ilgi gördü.

Bursa turizim Fuarı ve Bursa gıda Fuarı ile entegreli bir şekilde gerçekleşen 1. Bursa Gastronomi Festivali kapsamında 5 farklı panelde Bursa’nın gastronomi değerleri ele alındı. Festival öncesinde ise Bursa Gastronomisine yönelik çalıştay düzenlendi. Bu çalıştaya 50’nin üzerinde akademik, gastronomi, firma, işletme vb. alanlarla ilgili uzman kişilerle Bursa’nın Gastronomisi mercek altına alındı. Turizm dünyasının önemli temsilcileri, acenta yetkilileri, sosyal medya fenomenleri, ulusal ve yerel basın mensuplarının dahil edildiği bir gastronomi turu düzenlendi.

Festival kapsamında çeşitli yemek yapma ve hızlı yemek yeme yarışmaları (Tahinli, Baklava, Börek) düzenlenmiş; Bursa gastronomisi ile ilgili çeşitli söyleşiler gerçekleştirildi. 103 Bursalı firma, resmi kurum ve kuruluşun stand açarak Bursa Lezzetlerini vatandaş ile bulutu. Ayrıca Hazar Amani, Şükran Kaymak, Arda Türkmen, Ömür Akkor ve Danilo Zenna gastronominin önemli isimleri festivalimizde sahne aldı. Festivalin ikinci gününde Buray konseri düzenlendi. 

Bu yıl 15-17 Eylül tarihleri arasında Bursa Merinos Park’ta “Yeşil Bursa Yeşil Gastronomi” temasıyla gerçekleştirecek “2. Bursa Gastronomi Festivali”, geçmişten geleceğe Bursa Mutfağını lezzet tutkunlarıyla buluştururken, Türk Mutfağının sürdürülebilirliği adına, ünlü şefler ve akademisyenlerin katkılarıyla birçok etkinlikte mutfak mirasımıza katkı sağlayacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.