Ekmeğin Sesi

Adıyamanlı Fırıncı: Adıyamanlıların yarısı şehri terk etti

Gündem

Türkiye'yi derinden etkileyen depremin ardından Adıyaman'da yaşayanların yarısı kalan eşyalarını alıp gitti. Esnaflar da, dükkanlarından kalan son malzemeleri kamyonlara yükleyip ayrılıyor. Esnaflar, "Bir çok yakınımız, müşterimiz, canımız hayatını kaybetti. İnsan kalmadı, kime satabiliriz" diyor.

Türkiye, 6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş'taki sabah saat 04:17'deki 7.7 ve 7.6'lık deprem görüntüleriyle uyandı.Şiddetli depremden etkilenen 10 il arasında yer alan Adıyaman'da acı ve yas sürüyor. 

Kentin belkemiği, ekonomik aktivitelerin merkezi olan alışveriş caddeleri de artık bir enkaz yağını haline geldi. 

"ARTIK KİME EKMEK SATACAĞIM?"

Adıyaman'da fırıncılık yapan esnaf Emin Özer'in iki fırını da depremde yıkılmış. Bir fırının durumu daha iyi ama binaya yıkım kararı verilmiş. Şimdi bu fırınında kalan son malzemelerini toplayıp kamyona yükleyen Özer, "Adıyamanlıların yarısı şehri terk etti. Bir çok akrabamız artık geri dönmeyi bile düşünmüyor. Yeni bir dükkan açsam kime ekmek satacağım. Müşterimin çoğu enkaz altında hayatını kaybetti. Değil bir yel en az 3-5 yıl buraların eskisi gibi olacağını düşünmüyorum. Borçlarımla birlikte kaldım. Zararım çok büyük. İşlerimi düzeltsem batar giderim" dedi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.