Ekmeğin Sesi

Ali Kemal Kazdal adaylıktan çekildiğini açıkladı

Gündem

Güngören Fırıncılar Derneği Başkanı Ali Kemal Kazdal, 9 Kasım’da gerçekleştirilecek İTO seçimlerinde, 12. Ekmek, Un ve Unlu Mamuller Komitesi Meclis üyeliğinden çekildiğini açıkladı.

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO), 9 Kasım’da yapılacak seçimlerinde, 12. Ekmek, Un ve Unlu Mamuller Komite Meclis üyeliğini ilk açıklayan Ali Kemal Kazdal, sürpriz bir kararla adaylıktan çekildiğini duyurdu. Kazdal, adaylığını açıklamadan önce başta İstanbul Fırıncılar Odası olmak üzere, sivil toplum kuruluşları ve ilçe temsilcilerinden büyük destek almıştı.

İstifasına ilişkin Ekmeğin Sesi’ne bir açıklama yapan Güngören Fırıncılar Derneği Başkanı Ali Kemal Kazdal, şunları söyledi:

“Değerli meslektaşlarım. Sektörün mutfağından, un toz yutarak bugünlere gelmiş 30 yıllık fırıncıyım. İstanbul Ticaret Borsası, İş Verenler Sendikası’nda görevler aldım. Bu görevleri layıkıyla yapmak için uğraştım. Halen, Güngören Fırıncılar Derneği Başkanı olarak sektörümüze hizmet vermeye devam ediyorum. Yıllarımı verdiğim, şeref duyarak yaptığım fırıncılık mesleğinin, en iyi yerlere gelmesi adına uğraşlarım her zaman devam edecektir. Sorunlarımızı çözebilecek en yetkili kurumlardan biri İstanbul Ticaret Odası (İTO)’dur. Bizi, o çatı altında temsil eden 12. Ekmek, Un ve Unlu Mamuller Komitesi’dir. Böylesine önemli bir komitenin yılda bir kez 150 kişilik yemekli toplantılar yaparak, sorunları konuşmaktan başka hiçbir icraatları olmamıştır.

İçeriye tarife sunulmuş, 3 ay sonra tarife çıkartabilmişlerdir. Bundan başka da bir görev yapmamışlardır. İTO meclisinde en az konuşan, söz alan 12. Komite olmuştur. Bu gerçekler ışığında, adaylığımı açıklamış, yeni yeni yüzlerle bu mesleğin gerçek emekçileriyle fırıncı meslektaşlarımla bir liste oluşturmak istemiştim. Çünkü, bu sektörün kahrını fırıncı çekiyor. Sözüm ona birileri de kaymağını yiyor. Bu gidişe bir son vermek istesek de, olmadı. Yapılan ittifaklar neticesinde yıllardır o koltukları işgal eden aynı yüzler listelerde yer aldı. Ben, yenilikçi bir yapıdan yanayım. Bu amaçla aday oldum. Sektörümüz kabuk değiştiriyor. Yeni yüzler, yeni projelere ihtiyaç var. Yıllardır gördüğümüz aynı yüzlerden artık sıkıldık. Mesleğimiz adına üzülüyoruz.

O koltuklarda oturanlar bu mesleğin al-i menfaatleri için hiçbir siyasi baskı, ekonomik kaygı içinde olmamalı. Bir siyasi partiyi temsil etmemeli. İTO’da ya da, her hangi bir kurumda oy ile bir yere gelmişsen, emanetçisindir. Oy aldığın kişilerin haklarını savunmak için seçilmişsindir. Bunu en iyi şekilde yapmak, o koltuklarda oturanların boynunun borcu olmalıdır. Bu şartları yerine getiremeyenler de istifa etmelidir. Bu kıyasla, mevcut listelerde olmak istemediğim için adaylıktan çekiliyorum. Umarım, seçilecek arkadaşlar bu sefer gerçekten bizi yanıltırlar ve çalışırlar.

Bu seçimin kazananı, sektörümüz olsun. Fırıncının, fırıncıdan başka dostu yoktur, temennisiyle, 9 Kasım’da yapılacak İTO seçimlerinde yarışacak iki listenin de adaylarına başarılar diliyorum.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.