Ekmeğin Sesi

Ali Sarı: Federasyonumuz bir çalışma başlattı

Gündem

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, ekmek ve simit zammının Ticaret Bakanlığı'nın onayına sunulmasının ardından bir açıklama yaptı.

Ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde son kararın Ticaret Bakanlığı'na bağlanması, sektörde büyük yankı uyandırırken, bir açıklama da Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı'dan geldi. 

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Sarı, "Bu komisyon zaten vardı. Bakanlığın görüşü alınıyordu. Burada bakanlığın görüşü alınıp olumsuz da olsa fiyat değişikliği yapılabiliyordu. Şimdi ikinci bir görüşten sonra fiyat değişikliği yapılabilecek. Çok değişik bir şey yok. Sadece süreç uzayacak. Bununla ilgili Federasyonumuzun çalışma yapıyor. Bakanlık burada bizden gerekçeli kararı istiyor. Biz zaten bu gerekçeli kararı Esnaf Odaları Birliğine yapıyorduk. Aynı gerekçemizi bakanlığımıza da sunduğumuzda sıkıntı yaşayacağımıza ihtimal vermiyorum” ifadelerini kullandı.

EKMEK ZAMMI SÜRECİ UZAYACAK!

Ekmek fiyatı belirlemede karar mercinin bakanlık olmadığını vurgulayan Sarı, “Bakanlık daha önce de olumsuz görüş veriyordu. Biz gerekçeli kararı sunduktan sonra Esnaf Odaları Birliği dilekçeyi kabul ediyordu. Şimdi bakanlık gerekçe de istiyor. Burada gerekçemizi de bakanlığa sunmuş olacağız. İlk gerekçede olumsuz fikir verdiğinde ikinci sefer gerekçe göndereceğiz. Bakanlık olumsuz görüş verirse de Esnaf Odaları Birliği yine de zam yapabiliyor. Yetki Esnaf Odaları Birliğinde. Bakanlık bizden sadece gerekçe isteyecek. Sadece süreç uzayacak” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.