Ekmeğin Sesi

Ali Sarı: Pazar tatili ile ilgili çalışmalara başladık

Gündem

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, fırınların bayramda kapalı olması ile ilgili fırın çalışanlarından teşekkür mesajlları aldığını ifade etti. Sarı, “Pazar tatili ile ilgili çalışmalara başladık. Bu konuda büyük bir talep var. Birkaç ay sürecek bu çalışma” dedi

9 Temmuz itibariyle başlayan Kurban Bayramı’nda Kocaeli’de fırıncılar bayramın ilk iki günü çalışmama kararı almışlardı. Sarı; konuyla ilgili yapmış olduğu basın açıklamasında, Türkiye'de fırıncı esnafının ortak problemlerinden birinin fırınların tatil günlerinde açık olması sebebiyle çalışanların izin kullanamaması olduğunu belirtmişti. Bu konuda bir kanun hükmü de bulunmadığını ifade eden Başkan Sarı, fırın çalışanlarının da tatil hakkını elde edebilmesi için kamunun duyarlı ve anlayışlı olması gerektiğinin altını çizmişti.

“3 KAT EKMEK ÇIKARDIK”

Kurban Bayramı’nda ilk kez hayata geçirilen uygulamanın ardından gazetemize süreci değerlendiren Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, alınan kararın ardından vatandaşlar tarafından herhangi bir şikayet almadıklarını belirtti. Sarı, bayram tatili sebebiyle arefe günü normalin üzerinde çalıştıklarını vurgulayarak, “Kapalı olduğumuz ilk iki gün sıkıntı yaşanmadı. Şikayet de almadık bu süreçte. Vatandaşlar da bu konuda bilinçliydi. Ve oldukça duyarlı davrandılar. Arefe günü 3 kat ekmek çıkardık, bayramın üçüncü günü deaçtık zaten. Bayram süresince işler genele göre çok iyi değildi. Satışlarda gözle görülür bir düşüş yaşandı” ifadelerini kullandı. 

“İLK KEZ TATİL YAPTILAR” 

Alınan tatil kararının ardından fırın çalışanlarından teşekkür mesajlları aldığını ifade eden Sarı, “Aldığımız tatil kararının ardından bizleri fırın çalışanları aradı ve teşekkür etti. ‘İnsan yerine konulduk’ dediler. Arayanların çok büyük bir çoğunluğu teşekkür etti. İlk kez bir bayramda fırın çalışanları tatil yaptı. Ve bunun devamını beklediklerini söylediler. Pazar tatili konusunda da büyük bir talep var. Pazar tatili ile ilgili çalışmalara başladık. Bundan sonra fırın çalışanları pazar günü de tatil yapsın, dinlensin ve ailelerine vakit ayırsın istiyoruz. Birkaç ay sürecek bu çalışma. Protokol sürecinin ardından konuyla ilgili gerekli açıklamayı yapacağız” dedi.

Kaynak: Çağdaş Kocaeli (Sefa Gardiyanoğlu)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.