Ekmeğin Sesi

Ali Sarı: Tarife dışı ekmek üretimine kimse girmesin!

Gündem

Ekmekte gramajın düşürülmesiyle ilgili yeni tarife Cumartesi günü başlayacak. Trabzon ekmeği üreten fırıncıların gramaj küçülmesine gidemeyeceklerini ifade etmesi sonrası Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı Pazartesi günü denetimlerin başlayacağını belirterek, “Tarife dışında ekmek üretimine kimse girmesin” dedi

Ekonomik sıkıntı ile baş edemeyen fırın esnafı, ekmekte bu kez gramaj küçülttü. Şu anda 250 gram olarak 3 TL’den satılan ekmek, Cumartesi gününden itibaren 200 gram olarak satılacak. Fiyatı değişmeyen ekmekte gramajın düşürülmesi vatandaşların tepkisine neden olurken fırın esnafı da çarklarının dönmesi adına başka çarelerinin kalmadığını ifade etti. Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, gramajın düşürülmesiyle denetimlerin de başlayacağını söyledi, fırıncıları tarifeye uymaları konusunda uyardı.

TRABZON EKMEĞİ 800 GRAMA DÜŞTÜ

Ekmekteki tarife değişikliyle ilgili konuşan Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, “Ekmekte gramajı düşürdükten sonra Trabzon ekmeği üreten fırınlarımız beni aramaya başladı. Ekmekte fiyat artışı değil de gramaj küçültmesine gittik. 250 Gram ekmeği 200 gram yaptık. 1 kilo olan Trabzon ekmeğini de 800 Grama düşürdük, fiyatlar aynı kaldı. Özellikle Trabzon ekmeği üreten fırınlar, 800 gram ekmek yapamayız, 1 kilo yapmaya devam edeceğiz gibi bir talepleri oldu. Bu arkadaşları uyardım. Biz nasıl gram düşürdüysek onlar da düşürecekler. Kimse fiyat artışı yapmasın. Eğer yaparlarsa pazartesi gününden itibaren tarım İl Müdürlüğü, büyükşehir belediyesi, ilçe zabıtaları ve Ticaret İl Müdürlüğüyle denetim yapacak. Tarife dışında ekmek üretimine kimse girmesin” dedi.

Kaynak: Çağdaş Kocaeli (Ayten Aydın)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.