Ekmeğin Sesi

Amasyalı esnaf: Fırıncıya sahip çıkan yok!

Gündem

Amasya'nın Taşova ilçesinde Boraboy Ekmek Fabrikası'nın 200 gram ekmeği 1 lira 50 kuruştan 1 liraya çekmesi, ilçedeki fırıncı esnafının tepkisene neden oldu.

Yaklaşık 4 ay önce faaliyete geçen Boraboy Ekmek Fabrikası, ilçe merkezinde bir dükkan kiralayarak ekmek fiyatında indirime gitti. Fabrika, 17 Haziran'da 1 lira 50 kuruş olan 200 gram ekmeği, 1 liradan satmaya devam ediyor. Firma sahibi Ekin Ünay ise, yaptığı açıklamasında, "200 gram pişmiş ekmeğin fiyatı, Taşova halkı bize sahip çıktığı sürece 1 lira olarak kalacaktır" dedi.

"FIRINCILARI YIPRATMAK İÇİN YAPILAN BİR ŞEY..."

Amasya'nın Taşova ilçesinde hizmet veren fırıncı esnafı da, fabrikanın uyguladığı fiyata tepkilerini dile getirdiler. Fırıncı Refik usta, yarı yarıya düşen satışlar konusunda eleman çıkarmak zorunda kaldıklarını söyleyerek, "Fırıncıları yıpratmak için yapılan bir şey bu... Tabi, kötüye bir şey olmuyor. Ama bizim işlerimiz yarı yarıya düştü. Mazot 7 lira, lastik 750-800 , unu aldığımız fahiş fiyatlar belli. Biz de geçinebilmek için eleman çıkarmak zorunda kaldık. Ayrıca, bu haksız rekabet karşısında daha önce esnaf odalarına ve belediyeye şikayette bulunduk. Ancak, 'ekmeğin üst sınır fiyatı var, alt sınır fiyatı yok' diyerek, onlar da bir şey yapamadıklarını dile getirdiler. Bu durum karşısında müşterileri de haklı buluyoruz. Ucuz ekmek neredeyse oradan alır, bir şey diyemeyiz ki..." diye konuştu.

Seslerini duyan olmadıklarını ifade eden Refik usta, "Cenazen oluyor kepenk indiremiyorsun, düğün oluyor gidemiyorsun. Fırıncı eve gidiyor, kara kara düşünüyor. Fırına gidiyor yine kara kara düşünüyor. Fırıncıya sahip çıkan yok!" ifadelerine yer verdi.

Yine, Taşova'da Fırıncı esnafı olan Seyfettin usta da, "Boraboy Ekmek Fabrikası'nın zamlardan ve tüm girdi maliyetlerinden haber yok. Onlar annesi, babası ve hanımı beraber çalışıyorlar. Bizim kaç tane çalışanımız var. Asgari ücretten haberleri yok! Bu yaptıklarıyla ekmek işini kalitesizleştiriyorlar" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.