Ekmeğin Sesi

Anadolu Yakası fırıncıları bir çatı altında toplanıyor

Gündem

Sadece ekmek fiyatlarıyla gündeme gelen fırıncılar, sektörde yaşadıkları sıkıntıları dile getirebilmek, güç birliği sağlamak amacıyla biraraya geliyor.

Bostancı Green Park Otel’de kahvaltılı toplantıda buluşan Anadolu yakası dernekleri ve sektör temsilcileri yeni kurulacak birlikteliğin temellerini attı.

Anadolu yakası ilçe temsilcileri, sektörde yaşanan sorunlara kalıcı çözümler bulabilmek için ortak hareket ederek, 12 ilçenin tamamını bir çatı altında toplayan yeni bir oluşumla birlikte kurumsallaşma kararı aldı.

Bostancı Green Park'ta düzenlenen kahvaltılı toplantıda, yeni oluşumla ilgili bir sunum yapıldı. Toplantıya katılan Üsküdar, Kadıköy, Beykoz, Ataşehir, Ümraniye, Kartal, Çekmeköy, Pendik, Tuzla, Sancaktepe, Maltepe ve Sultanbeyli’den gelen ilçe dernekleri ve temsilcileri de kurulacak olan birliktelikte yer alacaklarını ifade ettiler.

İstanbul Fırıncılar Odası ve İşeverenler Sendikası ilçe temsilcilerinin de katılarak tam destek verdiği birlik, Anadolu yakasında bulunan 12 ilçesini bağlayan birlikteliğini sağlamak, bu sayede haksız rekabet ve buna bağlı haksız bayii kârlarını ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Birlik bünyesinde kurulacak ajans ve danışmanlık firması, fırıncılık sektörünün gelişmesi ve kalkınması için projeler üretecek.

Toplantıda söz alan Anadolu Yakası Fırıncılar Derneği Başkanı Murat Yalçın, “Sektörün içinde bulunduğu sorunları çözmek için birlikte çalışmalı ve kurumsallaşmalıyız. Kangren olmuş ve bir türlü çözüme kavuşturulamayan sorunları ancak bu şekilde bitirebiliriz. Bu yeni kurulacak oluşumun alt bünyesinde oluşturulacak ajans ve danışmanlık firması, fırıncılık sektörünün gelişmesi için projeler üretecek fırıncının refahı için çalışacak… Sektörü temsil eden tüm kurumlarımız bizim en büyük destekçimizdir. Desteklerinden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Hizmetlerimize start verdikten hemen sonra tüm fırıncılarımızın ve sektör temsilcilerimizin katılımlarıyla kapsamlı bir toplantı gerçekleştireceğiz” dedi.

Toplantı sonunda objektif karşısına geçen sektör temsilcileri, yeni birlikteliğin hayırlı olması dileklerinde bulundular.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.