Ekmeğin Sesi

Ankara'da ekmek fiyatları değişti mi?

Gündem

2021 yılının ikinci yarısının gelmesi ile birlikte, zamlar kapıya dayandı. Başkent Ankara'yı etkileyen zamlar, bu kez ekmek ile vatandaşın gündemine giriyor. Ankara'da ekmeğe zam var mı? Ankara'da ekmek kaç lira?...

Zam, Türkiye'deki vatandaşın hayatına genellikle yılda iki kez giriyor. Yılın ilk yarısı olan Ocak ve ve yılın ikinci yarısı olan Temmuz'da gerçekleştirilen zamlar, Temmuz'un gelmesi ile birlikte yeniden gündeme geliyor. Elektrik, su, soğalgaz faturası ile başlayan zamlar, bu kez ekmekler takip ediyor. Başkent Ankara'yı da yakından ilgilendiren bu zam, ekmek fiyatlarında herhangi bir değişiklik olup olmayacağını merak ediyor.

ANKARA'DA EKMEĞE ZAM VAR MI?

İzmir'de başlayan ekmek zammı yavaş yavaş İç Anadolu Bölgesi'ne doğru ilerliyor. Bunun üzerine "Ankara'da ekmeğe zam var mı?" sorusuna yanıt arayan Ankaralılar, iki farklı haber ile karşılaştı. Geçtiğimiz aylarda Ankara Fırıncılar Odası tarafından ekmek fiyatına 25 kuruşluk bir zam yapılacağı söylenmişti. Ancak, Ankara Valiliği, ekmek zammının iptal edildiğini başkentlilere duyurmuştu. Konuyla ilgili henüz bir netlik yokken, Temmuz ayı itibariyle bu 25 kuruşluk zam yeniden gündeme geldi. Ankara Fırıncılar Odası'ndan ise henüz resmi bir açıklama gelmedi.

ANKARA'DA EKMEK FİYATI KAÇ LİRA?

Zam haberlerinden sonra ekmeğin fiyatını merak eden Ankaralılar, "Ankara'da ekmek fiyatı lira?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Şu anda başkent Ankara'da 200 gram ekmek 1,50 lira satışı sunulmaya devam edecek. Ancak, söz konusu yüzde 16 zam fiyatlara yansıtılırsa, ekmeğin fiyatı Ankara'da 1,75 lira olacak. Ata ekmek de denilen çiftli beyaz ekmek ise, Ankara'da normal ekmeğin iki katı fiyatından alıcısına ulaşmaya devam edecek.

İşte, Ankara Fırıncılar Odası Ekmek Fiyatları 2021

Ankara Fırıncılar Odası, başkentlilere temel beyaz ekmek dışında pek çok seçenek sunuyor. Uygun fiyatları nedeni ile sevilen bu ekmekler, her gün milyonlarca vatandaş tarafından satın alınıyor. İşte, Ankara Fırıncılar Odası Ekmek Fiyatları 2021:Kepek Ekmeği 200 gr. 1.75 TL

Kepek Ekmeği 400 gr. 2.50 TL

Tam Buğday Ekmeği 200 gr. 1.75 TL

Tam Buğday Ekmeği 4000 gr. 3.50 TL

Çavdar Ekmeği 200 gr. 1.75 TL

Çavdar Ekmeği 400 gr. 3.50 TL

Köy Ekmeği 200 gr. 1.75 TL

Köy Ekmeği 400 gr. 3.50 TL

Trabzon Ekmeği 650 gr. 6.00 TL

Rol Ekmek (Ambalajlı) 50 gr. 0,45 TL

Patatesli Afyon Ekmeği 200 gr. 2.50 TL

Patatesli Afyon Ekmeği 400 gr. 5.00 TL

(Haberlerankara)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.