Ekmeğin Sesi

Aşılamada, gıda sektörünün de içinde bulunduğu ikinci gruba geçildi

Gündem

Aşılama programına yeni gruplar ekleniyor. Birinci ve ikinci gruptakilerin aşılaması neredeyse tamamlanmak üzere. "Sırada hangi gruplar var?" sorusu da merak ediliyor. İşte aşı uygulanacak gruplar ve son gelişmeler...

Dünyayı saran koronavirüs kabusuna karşı en büyük silah aşı. Türkiye de aşılama çalışmalarını en hızlı yürüten ülkelerin başında geliyor. Koronavirüse karşı geliştirilen aşı, ağır hastalıktan koruyor, virüsün bulaşıcılığını en aza indiriyor. Maske, sosyal mesafe ve temizliğin etkisiyle aşının koruyuculuğu daha da artıyor.

Planlanan aşı takvimi 4 aşamadan oluşuyor. Risk durumuna göre belirlenen takvimde 3. aşamaya geçilmesine kısa bir süre kaldı. Aşı programına her gün yeni grupların dahil edilmesiyle nüfusun büyük bölümünün aşılanması planlanıyor.

Aşılamada ikinci gruba geçildi

Aşı takvimi planladığı gibi uygulandı, ilk gruptaki kişilerin aşılaması tamamlandı. Sıradaki grup hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörlerdi.

Bu grupta Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, kritik görevdeki kişiler, zabıta ve özel güvenlik, Adalet Bakanlığı, cezaevleri, eğitim sektörü, gıda sektörü, taşımacılık sektöründe çalışanlar ve 50 yaşa kadar olan bireyler yer alıyor.

Belirlenen sektörlerde çalışanların aşılaması hızla devam ediyor.

Yaz aylarında aşılamada vites artırılacak

1 Haziran'dan itibaren 50 yaş üzeri vatandaşların aşılanması başladı. Haziran ayında yeni gelecek aşılarla birlikte 20'li yaşlara kadar inilmesi planlanıyor. Bakan Koca, "Vaka sayılarındaki düşüşü kalıcı kılmak için gayretlerimiz devam edecek. Birlikte mücadele ederek başardık, birlikte mücadele ederek salgını sona erdireceğiz" dedi. (TRT)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.