Ekmeğin Sesi

Aydın'da ekmek ve gevreğe zam geliyor

Gündem

Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, kent genelinde ekmek ve gevrek fiyatlarında düzenleme yapılması için başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Döviz/TL kurlarındaki hızlı artış, birçok ürün grubunda fiyat yükselişini beraberinde getirdi. Zamlar, vatandaşı olduğu kadar esnaf ve vatandaşları da derinden etkiledi.
Aydın Fırıncılar Odası, kent genelinde bulunan işletmelerde ekmek ve gevrek fiyatlarında düzenleme yapılması için başvuruda bulundu. Gazete Aydın'a açıklama yapan Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, ekmek fiyatının 1,75 Türk Lirası'ndan 2,50 Türk Lirası'na, gevrek fiyatının ise 2 Türk Lirası'ndan 2,50 Türk Lirası'na yükselmesini talep ettiklerini söyledi.

"PİYASA ZAMLARI ESNAFA VE VATANDAŞA YANSIYOR"

Un, yağ ve akaryakıt gibi girdi maliyetlerinin Ocak ayından bu yana yüzde 100 ile 125 arasında artış yaşadığını söyleyen Akdağ, "Şu anda sadece Aydın'da değil Türkiye'de zam var. Artışları ve girdileri takip ediyordur herkes, yılbaşında unun torbası kaç paraymış şimdi kaç paraymış sorun bakalım, 18'lik yağın tenekesi kaçtı kaç oldu, akaryakıt neydi ne oldu? Yani girdilerin hepsinde yüzde 100 ile 125 arasında fark var, bunun altından kalkamamak değil esnaf geçinemez oldu. Bu Türkiye'nin gerçeği artık yani. Bu piyasa zamları esnafa yansıyor, vatandaşa yansıyor" dedi.

"ALINAN ZAM ZATEN YETMEDİ"

2021 yılı içerisinde yapılan zam ile ekmek fiyatının 1,50 Türk Lirası'ndan 1,75 Türk Lirası'na çıktığını, vatandaşların bu zamma tepki göstermesine rağmen halen kar edemediklerini belirten Akdağ, " Yıl içerisinde giderlerimiz yüzde 30, 40 artarken biz yüzde 14 zam aldık. Unun torbası 100 liradan 210 lira olmuş Allah aşkına, nasıl ayakta duracağız biz? Tepkiye neden olabilir tabii, bizde olmasını istemiyoruz ama dayanacak gücümüz kalmadı. Alınan zam zaten yetmedi ki, fırıncı borçlandı, bitti. Artık günlük değişiyor fiyatlar, biz bunu nasıl yakalayabiliriz?" diye konuştu.

(Gazete Aydın-Metehan Kurşun)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.