Ekmeğin Sesi

Aydınlı fırıncı zamları vatandaşa açıklayamayınca çareyi yazı asmakta buldu

Gündem

Efeler'de bir fırın, hammadde ürünlerine uygulanan fahiş fiyat zamlarını vatandaşa anlatmak için ilginç bir yol seçti. Fırın işletmecisi, ürünlere gelen zamları kağıda dökerek tezgahına astı.

Döviz/TL kurundaki hızlı yükseliş, hammadde ve ana tüketim ürünlerinde fiyat artışını beraberinde getirdi. Yılın ikinci yarısında yaşanan fiyat artışları birçok sektörde vatandaşlara zam olarak yansıdı.

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Kemer Mahallesi'nde fırın işleten bir esnaf, yalnızca 3 ayda yüzde 300'ü geçen zamlar nedneiyle yaşanan fiyat artışını vatandaşlara anlatamayınca ilginç bir yönteme başvurdu. İşletmeci un, susam, yağ gibi ürünlerde yaşanan zammı kağıda dökerek kasa tezgahına astı. 1 çuval unun fiyatının Eylül ayında 110 TL olduğunu belirten işletmeci, un fiyatının bugün itibariyle 375 TL'ye yükseldiğini belirtti. Hambal yağının fiyatının 150 TL'den 500 TL'ye yükseldiği ifade eden işletmeci, boyoz yağının 75 TL'den 275 TL'ye, susamın ise 120 TL'den 295 TL'ye fırladığını belirtti.

"ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN"

Fırın işletmecisinin astığı yazıda kullandığı ifadeler ise ekonominin durumunu gözler önüne serdi. Yaşanan zamların yalnızca bu 4 üründe değil 40'tan fazla üründe etki gösterdiğini belirten işletmeci, "Bunlar benzeri 40 çeşit kullandığımız hammadeye zam gelmiştir. Sattığımız ürünlere mecburi olarak fiyat artışı yapılmıştır. Allah yardımcımız olsun" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: (Gazete Aydın-Metehan Kurşun)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.