Ekmeğin Sesi

'Bakanlığın ve Valiliğin ekmek zammına müdahalesini istemiyoruz'

Gündem

Söke Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Mehmet Gül, önümüzdeki günlerde ilçede simit ve ekmeğe zam yapılacağını açıkladı.

Aydın, Söke Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Mehmet Gül zamların nedenini açıkladı. Yeni dönemde 200 gram ekmeği 2 lira 25 kuruş olacağı tahmin edilirken simitin 2 lira 50 kuruştan satılması öngörülüyor.

"TÜKETİCİYLE ÜRETİCİ ARASINDA CİDDİ BİR SIKINTI OLUYOR"

Girdi maliyetlerinin yüksek olduğunu ifade eden Gül, "Simitten ziyade ekmek çok önemli çünkü herkesin kullandığı bir ürün özellikle kalabalık aileler için büyük önem arz ediyor. Geçen dönem ekmeğe bir zam yapılmıştı. 230 gram ekmek 2 lira şeklinde ancak o zaman un fiyatı 160 lira ile 170 lira civarındaydı. Tabii bir de işçi fiyatları var. Fakat şu an un fiyatları 230 liraya dayandı. Maya kutuları keza öyle, şu anda 100 liranın üzerinde devamlı bir zam geliyor. Bundan kaynaklı tüketiciyle üretici arasında ciddi bir sıkıntı oluyor. Vatandaş biraz daha ucuza almak istiyor. Fakat bu girdilerin, zamların durdurulması gerekiyor. Ben unu 150 liradan alırken bir anda 230 liraya dayanıyorsa burada ciddi bir kaos vardır. Zam konusunda üretici de haklı un, işçi fiyatları, girdiler çok pahalı, tüketiciye ucuz ürün vermemiz için öncelikle girdilerin azalması gerekiyor" dedi.

ZAMMIN DURDURULMASINI İSTEMİYORUZ

Gül, "Şu anda un 150 lira olsun ben direkt fırıncı arkadaşları toplar fiyatları indiririz. Ancak un fiyatı 230 liraya dayandı. Ekmekte şöyle bir konu var. Bakanlık tarafından kabul edilmeme durumu oluyor. Valilik, kaymakamlık kanalıyla üst mahkemeye vererek verilen zammı durdurma oluyor. Biz zammın durdurulmasını istemiyoruz. Önümüzdeki günlerde belli olacak, Hayırlısı diyoruz" şeklinde konuştu.

(Manşet Aydın: Ali Bulur)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.