Ekmeğin Sesi

Balcı'dan, un desteğine ilişkin flaş açıklama

Gündem

Türkiye Fırıncılar Federasyonu 7. Olağan Genel Kurulu, Ankara Green Park Hotel'de gerçekleştirildi. Halil İbrahim Balcı, tek aday olarak girdiği genel kurulda yeniden başkan seçilirken, ayrıca meslekte 25 yılını tamamlayan fırıncılara plaket takdim edildi.

Genel Kurul'a Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal katılırken, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen oda başkanları hazır bulundu.

BALCI: UN DESTEĞİ FIRINCIMIZA NEFES ALDIRACAK

Alkışlar eşliğinde genel kurul salonuna gelen Türkiye Fırıncılar Federasyonu (TFF) Başkanı Halil İbrahim Balcı, yaptığı konuşmasında, Haziran ayında da un desteğinin devam edilecek olmasının fırıncıya ve vatandaşlara nefes aldıracağını söyledi. Fırıncı esnafının ayakta kalabilmesi için mutlaka ve mutlaka kazanması gerektiğine vurgu yapan Balcı, "Çünkü esnafımızın 2-3 aylık zarar etmesi demek 6 ay para kazandığında o zararı karşılaması mümkün olmamaktadır" dedi.

"3 ay gibi kısa bir sürede göreve gelen Tarım Bakanımızın ismi açıklandığında çok mutlu olduk" diyen Balcı, şöyle devam etti, "Allah razı olsun bakanımız ümitlerimizi boşa çıkarmadı. 5 gün öncesine kadar mayıs ayında destekleme son bulacağı açıklamasından sonra çok sıkıntılıydım ve yüzüm gülmüyordu. Haziran ayında da un desteğinin devam edilecek olması esnafımıza, vatandaşlarımıza nefes aldıracak. İnşallah bu desteklemeyle kırmadan, dökmeden hedefe ulaşacağımızı düşünüyorum."

PAKDİL: BU YILKİ BUĞDAY REKOLTEMİZ 19,5 MİLYON Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil ise şu açıklamaları yaptı:

"Genelde tarımda ve gıdada net ihracatçı ülke durumundayız. Önemli tedarikçi ülkelerden bir tanesiyiz. Un mamulleriyle ilgili yaklaşık 750 milyon dolar civarında hani söyleniyor ‘ithalatta yapıyoruz’ evet yapıyoruz. Ne için? Sektörümüzün unu işleyip tekrar satmasını net 750 milyon dolar kazancımız olan bir alan ve burada da bir sıkıntı yok. İnşallah bu sene öngördüğümüz, birinci tahminde bulunduğumuz hububat, buğday üretimimiz 19 buçuk milyon ton, bu geçen seneye göre yüzde 10.5 bir ilave artış. Tabi yağışımız geçen seneye göre daha yüksek ama uzun yıllar ortalaması dikkate alındığında maalesef orada da bir miktar eksiğimiz var işte bunu telafi edecek, üretimi sürdürecek bir garantinin olması için yapılan bir başka faaliyet alanı nedir? Tarım alanlarımızın korunması ve sulanması."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.