Ekmeğin Sesi

Balcı: Fırıncılarımız gerekli hassasiyeti gösteriyor

Gündem

Türkiye Fırıncılar Federasyonu (TFF) Başkanı Halil İbrahim Balcı, "“Türkiye’de ekmek fiyatı konuşulmamalı. Türkiye’nin daha büyük sorunları var onlar konuşulmalı. Ekmek gündem olmamalı. Biz kârı unuttuk, ayakta kalmaya çalışıyoruz, buna rağmen elimizden gelen tüm fedakârlığı yapıyoruz. Sürecin geçici olduğuna inanıyoruz” dedi.

ürkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmeğin en ucuz temel gıda maddesi olduğunu, fırıncılar olarak gerekli hassasiyeti ve fedakârlığı gösterdiklerini vurgulayarak şunları söyledi:

GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERİYORUZ

“Bu sürecin geçici olduğunu düşündüğümüzden dolayı fırıncı esnafımız gerekli hassasiyeti, fedakârlık yaparak gösteriyor. Biz ekmek şu fiyat olmalı dediğimizde gündem oluyor. Türkiye’de şu an ekmek en ucuz temel gıda maddesi. Ekmek tüketimi arttı. Biz elimizden geleni yapmasak, devlet bazı desteklemelerde bulunmasa ekmek Şubat ayında 7 lira olurdu.”

KÂRI UNUTTUK

“Türkiye’de ekmek fiyatı konuşulmamalı. Biz kârı unuttuk, ayakta kalmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin daha büyük sorunları var onlar konuşulmalı. Ekmek gündem olmamalı. Fırıncılar olarak biz elimizden geleni yapıyoruz. Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek, maliyetler artacak. Yani asgari ücrette ciddi değişiklik olması, elektrik ücretlerinde artış olması durumunda ekmek üreten işletmelere bir ayrıcalık tanımak gerekiyor.”

Kaynak: Gazete İlk Sayfa

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.