Ekmeğin Sesi

Başkan Çetin, ruhsatsız fırınlar için belediye ziyaretlerine başladı

Gündem

İstanbul Fırıncılar Odası (İFO) Başkanı Erdoğan Çetin, ruhsatsız fırınların açılmasını önlemek için harekete geçti. Başkan Çetin, ilk olarak Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ve Ruhsat Denetim Müdürü Hasan Çobanoğlu'nu ziyaret etti. Konuyla ilgili belediye ziyaretlerin devam edeceği de öğrenildi.

Fırıncılar Odası (İFO)'nın 2021 yılında açıkladığı rakamlara göre, İstanbul'da 3 bin 200 adet fırın var. Bunların 2 bin 860'ının ekmek üretme ruhsatı bulunuyor. Ekmek üretimi yapan yaklaşık 300'ünün ise ruhsatı bulunmuyor. Ayrıca, İstanbul'da günlük ortalama ekmek üretimi 17-18 milyon adet iken, bunun yüzde 10'u kaçak fırınlar tarafından üretiliyor. Kaçak fırınlar, mevcut fırınlar yaptıkları ekmek üretimiyle, ruhsatlı fırınların üretim kapasitelerini düşürüyor. 

İFO Başkanı Erdoğan Çetin, ruhsatsız fırınların önüne geçebilmek adına, ilçe belediye başkanlarını ziyaret etmeye başladı. İlk olarak Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir'i ve Ruhsat Denetim Müdürü Hasan Çobanoğlu'yla biraraya geldi. 

Ziyarette, mevzuata aykırı bir şekilde fırın açılmasına müsaade edilmemesi yönünde isteklerini dile getiren Başkan Çetin, "Ruhsatlı fırınların kapasitelerini düşürerek, haksız rekabet sağlayan mevzuata aykırı işletmelere izin verilmemesi konusunda ilçe belediyelerimize ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bu konuda kararlıyız. İlk ziyaretimiz Bağcılar ilçemiz oldu. Belediye Başkanımız sayın Abdullah Özdemir'e ve Ruhsat Denetim Müdürü sayın Hasan Çobanoğlu'na konuyu dile getirdik. Bu anlamda, desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" dedi. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.