Ekmeğin Sesi

Başkan Güneş: Ekmeğe zam kaçınılmazdı

Gündem

Kahramanmaraş Fırıncılar Odası Başkanı Erol Güneş, ekmek fiyatlarındaki artışla ilgili, "Zam kaçınılmazdı" dedi.

Elbistan'da bayram günü yapılan zamla ekmeğin fiyatı 3 liradan 4 liraya yükselmişti. Bu karardan kısa bir süre sonra Afşin ve il merkezinde de 4 liradan ekmek satışına başlanmıştı. 

Kahramanmaraş Fırıncılar Odası Başkanı Erol Güneş, ekmeğe yapılan zamla ilgili olarak, fırıncı esnafının tüm giderleinde artış yaşandığına dikkat çekti. 

Ülke genelinde ekmeğe zam yapıldığını anımsatan Güneş, "81 vilayetin hepsi bu zammı yaptı. Fiyat tarifesinde değişiklik yapmayan bir biz kalmıştık. Bayramdan önce bu kararı almıştık ama bayramdan sonra zammı hayata geçirdik. Bu da çok kaçınılmaz bir şeydi. Biz fiyatta oynamak istemiyoruz. Malum maliyetlerimiz hiç yerinde durmuyor. Doğalgaz, elektrik, un fiyatları, işçi maliyetleri herşey arttı. Şimdiki fiyatta bizim maliyetleri kurtaracak bir fiyat değil ama idare etmeye çalışıyoruz. Şurtlar bu şekilde devam ederse, önümüzdeki günlerde yine zam olacak. Fırıncı esnafı, geçimini sağlayabilmek için mutlaka piyasaya ayak uydurmak zorunda" ifadelerini kullandı. 

Maliyetlerde yüzde 100'ün üzerinde artış yaşandığını dile getiren Başkan Güneş, "Fırıncılar bu fiyatlardan tabi memnun değiller. Maliyetlerimizi hesap edecek olursak yüzde 100'leri buldu. Eski maliyetle, şimdiki maliyetleri karşılaştırırsanız arada dünya kadar fark var. Bugün poşete bile güç yetmiyor. Bugün poşetin kilosu 35 TL. Bir tane ekmek de alınsa poşete koyup veriyoruz. Yakıt, işçilik, poşet, un bunlar aldı başını gitti. Gelen zam, bizim maliyetlere gelen zamların yarısı bile değil. Ekmeğe fiyat farkı yaptığımız zaman Türkiye'de yer yerinden oynuyor. Yaptığımız fiyat bizim maliyetlerin yarısı bile değil. Ayakta durup, üretimini devam ettirebilirse ne mutlu kendisine" şeklinde konuştu. 

Kaynak: Elbistanın Sesi

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.