Ekmeğin Sesi

Batman Fırıncılar Derneği Başkanı: Dayanacak gücümüz kalmadı

Gündem

Batman Fırıncılar Derneği Başkanı Adnan Laçin, ekmek ve unlu mamullerinin üretiminde kullandıkları ürünlere gelen zamlardan dolayı fırıncı esnafının mağduriyetine dikkat çekti ve ekledi: “Böyle giderse bir çok fırıncı kepenk indirecek.”

Fırıncılar Derneği Başkanı Adnan Laçin, unlu mamullerinin üretiminde kullandıklarını ürünlere gelen artışlardan sonra zor bir süreçten geçtiklerini belirtti. 300 Fırıncının artan maliyetler karşısında çaresiz duruma düştüğünü belirten Fırıncılar Derneği Başkanı Adnan Laçin, “Böyle giderse fırıncıların çoğu kepenk kapatacak” dedi. İki ay önce ekmek fiyat rayicinin belirlendiğini ifade eden Başkan Laçin, “Bir çuval un fiyatı 560 lirayı buldu. Maya ve odun ile personel giderleri derken maliyetler yükseliyor. Biz fırıncılar da makul bir artış istiyoruz” diye konuştu.

“VATANDAŞI DA DÜŞÜNÜYORUZ”

Başkan Laçin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her şeyden önce biz vatandaşımızı zor durumda bırakmak istemiyoruz. Bazı fırınlarımızda ‘Askıda ekmek’ geleneği var. Daha önce TMO’nun un fabrikalarına desteği de vardı. Şimdi o destek de yok. En azından enerji fiyatlarından destek bekliyoruz. Doğalgaz ve elektrik gibi kaynaklarla da yardım edilmesini istiyoruz. Biz fırıncılar olarak yükümüz biraz hafifletilmiş olur. Bu artışlar böyle devam ederse, birçok fırıncı işini terk edecek. İşçilerin yevmilerini bile karşılayamaz haldeyiz.”

Kaynak: Batman Çağdaş

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.