Ekmeğin Sesi

Bayat ekmekleri alabilmek için sıraya giriyorlar

Gündem

400 Gramaj ekmeğin 11 TL’den satıldığı Batman’da artık ‘bayat ekmek’ dönemi başladı. Bazı fırıncılar bir gün sonrası 200 gramaj ekmeğin fiyatını 5.5’TL den 2 TL'ye düşürürken bir bölüm fırıncı esnafı ise dar gelirlilere ‘Askıda ekmek’ kampanyası başlattı.

400 Gramaj ekmeğin 11 TL’den satıldığı Batman’da dar gelirliler, bayat ekmek alabilmek için sabah erken saatlerde fırınların yolunu tutuyor. 400 Gramaj 11 TL, 200 Gramaj ekmeğin ise 5.5 TL’den satıldığı bazı semtlerdeki ekmek imalat fabrikalarında ‘bayat ekmek’ adeta kapışılıyor. Fırıncılar ekmek zammının ardından bayat ekmeğe talebin arttığını belirterek, “Bir gün sonrasına kalan ekmekler tezgahımıza geri gelince, yarı fiyatına satmak zorunda kalıyoruz. Ekmek yaz mevsiminde erken kuruduğu için kümes hayvanlarına da alanlar oluyor. Arta kalan ekmeği düşük ücretle dar gelirlilere satıyoruz” dediler.

FIRINLARDA ASKIDA EKMEK

Güneykent Mahallesi’ndeki cezaevi karşısında yıllardır unlu mamuller imalatı yapan Altunlar ekmek fabrikası, askıda ekmek kampanyası kapsamında her gün 100 ile 150 kişiye ücretsiz ekmek veriyor. Maddi durumu elverişli olmayan ailelerin ‘Askıda ekmek’ kampanyasından yararlandığını söyleyen ekmek fabrikası yetkilileri şunları kaydettiler: “Bu kampanyamızı gören bazı hayırseverler de gelip askıda ekmek kampanyamıza destek veriyorlar. Bu uygulama sayesinde birçok dar gelirli her gün ekmek alabiliyor. İmkanlarımız el verdikçe askıda ekmek kampanyasını sürdüreceğiz."

Kaynak: Batman Çağdaş

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.