Ekmeğin Sesi

Belediye, fırıncı esnafıyla rekabete girdi

Gündem

Kırşehir'de faaliyet gösteren fırın işletmeleri, tüm yurtta olduğu gibi artan maliyetleri gerekçe göstererek zam talebine bulundu. Kırşehir Belediyesi ise, zam talebi üzerine Halk Ekmek Fırını içerisine 'tünel' tipi yeni bir fırın kurarak, günlük 12 bin olan üretimini, 75 bine çıkaracağını duyurdu.

Kırşehir Belediyesi, fırıncıların haklı zam taleplerine rest çekerek adeta rekabet içerisine girdi. Ekmek üretiminde kullanılan maliyetlerin aşırı yükselmesi nedeniyle zor şartlarda ayakta kalmaya çalışan esnafa, bir darbe de belediyeden geldi. 

Türkiye Fırıncılar Federasonu, ekmeğin kilosunun 25 TL olarak açıklamasının ardından, tüm illerde ekmeğe zam yapılmıştı. 

Fırıncılar, belediyenin bu girişimine tepki göstirken, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, yüksek üretim kapasitesine sahip yeni bir fırın imal edilmesi tamilatını verdi. Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan eski hal binasının tamir ve bakımı yapılarak yeni bina oluşturuldu. Fırının içeresine 'tünel' tipi bir fırın kurulumuna başlandı. 

Yorumlar (1)

Selim sarı 1 Yıl Önce

Fırıncı düşmanı bunlar güçleri sadece buna yetiyor halkın ekmekten başka gıdaya ihtiyacı yok mu onlarıda üretin sıkıysa ekmeği ve fırıncıları siyasete alet ediyolar ama bir gün gelecek o fırınları istesenizde bulamayacaksınız

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.