Ekmeğin Sesi

Belediye ile özel makası daraldı... Halk Ekmek'e yüzde 25 zam!

Gündem

Girdi maliyetlerinin artması nedeniyle yılın ilk çeyreğinde gramaj düşüklüğü ve fiyat artışlarına giden İzmir Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki Halk Ekmek'e bir zam daha geldi. Buna göre 2 TL'den satılan beyaz ekmeğin fiyat 2 lira 50 kuruşa yükseldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ve vatandaşlara ucuz ekmek imkanı sunması amaçlanan Halk Ekmek'te, Şubat ayında gelen fiyat ve gramaj düzenlemesi ve Mart ayında yapılan gramaj düşürlüğünün ardından bir kez daha fiyat artışına gidildi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 Şubat tarihinde "Fırıncılarla anlaşma sağlandı: Halk Ekmek iki kat büyüyecek" başlığı ile duyurulan haberde, Halk Ekmek bünyesinde 250 gram olan ekmek 230 grama düşürüldüüğü, 1 lira 50 kuruş olan satış bedelinin ise 2 TL'ye yükseltildiği açıklanmış ve sonrasındaki süreçte ise Mart ayında Halk Ekmek büfesinden alınan ekmeklerin gramı 210'a düşürülmüştü. 210 gramdan 2 TL'ye satılan beyaz ekmek, yüzde 25'lik zam ile 2 lira 50 kuruşa yükseldi. Gramajda ise değişiklik yaşanmadı. Yeni fiyat tarifesi 15 Haziran'dan itibaren hayata geçirildi. 

Kaynak: egedesonsoz.com

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.