Ekmeğin Sesi

Belediyeden halk ekmek talebine ret!

Gündem

Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi’nde kadınların taleplerini dinleyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu gelen Halk Ekmek Talebine onay vermedi.

Zorluoğlu, ayrıca Yalıncak Plajı’nda kadınlara özel alan ayrılması, özel gereksinimli çocuğu olan annelerle ilgili merkezde herhangi bir alan yapılıp yapılmayacağı ve halk ekmek taleplerini cevapladı. Yalıncak Plajı için not aldığını söyleyen Zorluoğlu, özel gereksinimli çocuklarla ilgili talebe de taleplere göre hizmetlerde yenileme ve çeşitlendirme olacağını söyledi. Halk ekmek içinse Zorluoğlu, “Halk Ekmek ile ilgili birçok çalışmamız oldu. Halk ekmek ile ilgili pek emin değiliz.” yanıtını verdi. 

“Trabzon’da fırıncılar çok güçlü"

Söz alan Karadeniz İlleri Kadın Platformu Derneği temsilcisi, “Trabzon’da fırıncılar çok güçlü. Halk ekmeği hayata geçirmenizi istiyoruz. Halk ekmek uygulamasına ihtiyacımız var. 2024 Strateji Palanına ayırmanızı istediğimiz ve buna bütçe ayırmanızı istediğimiz bir Çocuk Hakları Birimi talebimiz var.” diyerek Başkan Zorluoğlu’ndan destek istedi.

Dernek temsilcisinin halk ekmek talebine yanıt veren Başkan Murat Zorluoğlu, Trabzon’un böyle bir ihtiyacı olup olmadığı konusunda tereddütleri olduğunu söyleyerek, "Bu merkez açılmadan önce kadın STK Başkanları bana gelerek iki sayfalık rapor sundu. Biz buradan nasıl faydalanırız şeklinde bir rapor hazırlamışlar. Bu katkı çok kıymetli. Burası daha açılmadan kadınlardan böyle bir raporla bize gelinmesini çok kıymetli buluyorum" dedi.

"Halk ekmekle ilgili pek emin değiliz!"

Gelen istek üzerine Halk Ekmek sorusunu da yanıtlayan Zorluoğlu, "Halk Ekmek ile ilgili birçok çalışmamız oldu. Halk ekmek ile ilgili pek emin değiliz. Bu fırıncıların gücünden kaynaklanan bir durum değil. Şehrimizin buna ihtiyacı olup olmadığıyla alakalı konuya bakıyoruz.

Kaynak: Günebakış

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.