Ekmeğin Sesi

Bu fırında poşetini getirene ekmek daha ucuz

Gündem

Eskişehir'de, fırıncı esnafı değişik bir kampanya başlattı. Esnaf, poşet maliyetlerindeki artış nedeniyle, müşterilerin kendi poşetini getirmesi karşılığında fiyat indirdi.

Girdi maliyetlerindeki artışlar nedeniyle zor günler geçiren fırıncı esnafı, kendi poşetini getirene ekmeği 1 TL indirimle vermeye başladı.

Uygulama, hem çevre kirliliğine katkı sağlıyor, hem de poşetlerin değerlendirilmesini amaçlıyor. Esnaf, kendi poşetiyle gelen müşterilerine Eskişehir'de şu anda 8 TL'lik ekmeği 7 TL'ye satıyor.

İhlas Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Eskişehir’de fırıncılık yapan Oğuzkan Akbal, ‘Poşetini getirene ekmek 7 TL’ kampanyasıyla ilgili detayları anlattı. Kampanyalarının çevre için önemli katkı sağladığını söyleyen Akbal, “Normalde bildiğiniz üzere ekmek 8 lira ama biz kendi poşetiyle gelen müşterilerimize indirim yapıyoruz. Bu arada kendi poşetiyle gelen derken yandan, manavdan veya marketten alınan sıfır kullanılmamış poşetten bahsetmiyoruz. Eski usul evinde bulunan veya eskilerin kullandığı fileler vardır, o tip kendi poşetiyle gelen vatandaşlarımıza ekmek başına 1 TL indirim yapıyoruz. Yani ekmeği 7 liraya almış oluyorlar. Bugün siz 8 liradan 5 tane ekmek alacak olsanız 40 lira ödeyeceğinize bize poşetinizle geldiğinizde 35 liraya almış oluyorsunuz. Tabii bunu aya vurduğunuz zaman da her gün 5 ekmek yiyen bir aileyi düşündüğümüzde 150 lira tasarrufu oluyor. Aynı zamanda da doğaya nereden baksanız 60-70 tane poşet daha az bırakmış oluyorlar. Bu da çevre için çok önemli bir katkı” dedi.

Kaynak: İHA

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.