Ekmeğin Sesi

Bursa'da 'Ekmek' kavgası! CHP İl Başkanı Karaca BESAŞ önünde…

Gündem

BESAŞ’ta üretilen ekmeğin halka yeterli miktarda dağıtılmadığını iddia eden CHP İl Başkanı İsmet Karaca, randevu talebinin reddedildiği gerekçesiyle BESAŞ önünde basın açıklaması yaptı.

Bursalılara ucuz ve sağlıklı ekmek üretmek misyonuyla kurulan BESAŞ’ın artık görevini yerine getirmediğini belirten İsmet Karaca, CHP’nin görüşme taleplerinin pandemi bahane edilerek reddedildiğini ancak geçtiğimiz günlerde şehir dışından gelen bir heyetin ekmek fabrikasında ağırladıklarını söyledi.

Karaca, “Eğer randevu verilseydi soracağımız sorular belliydi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın açıkladığı verileri, BESAŞ’ta kaç şube olduğunu ve tam kapasite çalışıp çalışmadığını soracaktık. BESAŞ Ekmek Fabrikası’nın üretimiyle ilgili kamuoyu ile paylaşılan veriler gerçeği yansıtmıyor. Vatandaşlar ekmek büfeleri önünde uzun kuyruklar oluşturuyor ve ve çoğu zamanda ekmek alamıyor” dedi.

“YÖNETİM KURULU CUMHUR İTTİFAKI’NDAN OLUŞUYOR”…

BESAŞ Genel Müdürü Hakkı Gülşen’in sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşıma da cevap veren Karaca, “’Kirli siyasetinizi temiz ekmeğimizin üzerinden çekin’ diye bir paylaşım yapmış. Kim neye ihtiyaç duyuyorsa onun özlemini duyar. Bana bu şekilde cevap veren şahıs sosyal medya hesabında AK Parti’nin sözcülüğünü yapıyor, diğer yandan BESAŞ’ın yönetim kurulu üyeleri Cumhur İttifakı’ndan oluşuyor. Sizin temiz siyasetten anladığınız budur” şeklinde konuştu.

Siyasi rant peşinde olmadıklarının da altını çizen Karaca, “Amacımız insanların mağduriyetini ve yüzündeki mutsuzluklari gidermek. Yaşanan bu ekmek kavgasi siyasetin çok ötesinde bir durum. Bu anlamda tekrar söylüyorum bize düşen neyse yapacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: olay.com.tr

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.