Ekmeğin Sesi

Çetin: İHE'nin sokakta ekmek satışı, ucuz bir politik davranıştır

Gündem

İstanbul Halk Ekmek (İHE), pandemi döneminde büfeler önünde oluşan kuyrukların önüne geçme bahanesiyle, mobil büfe araçlarla cadde ve sokaklarda ekmek satışına başladı. Konuya ilişkin açıklama yapan İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, "Mesele halkı düşünmek değil, akıl ve izandan yoksun, tamamıyla ucuz bir politik davranıştır" dedi.

İstanbul Halk Ekmek, Tarım Bakanlığı Gıda ve Kontrol Müdürlüğü'nün 30 Kasım 2020 tarihinde yayınladığı "Seyyar araçlarda da ambalajlı veya ambalajsız ekmek satışı yapılamayacağı" yönündeki yönetmeliğe aykırı davranarak, bugün İstanbul'un çeşitli ilçelerinde 40 noktada mobil araçlarla ekmek satışına başladığını duyurdu. İBB Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama ve İHE Genel Müdürü Okan Gedik'in katıldığı bir tören düzenlendi.

ERDOĞAN ÇETİN: İBB, EKMEĞİ AĞIR ŞEKİLDE SİYASETE ALET EDİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 'Mobil Halk Ekmek' uygulamasının son derece popülist bir yaklaşım olduğuna vurgu yapan İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, "Bu, ekmeği ağır şekilde siyasete alet etmenin ürünüdür" dedi.

Çetin, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Mesele halkı düşünmekse, o halde ucuz ayçiçek yağı, ucuz yumurta, ucuz pastırma ve sucuk araçlarını da, belediyenin derhal hizmete koymasını bekliyoruz. Bu gerekçeler son derece akıl ve izandan yoksun, tamamıyla ucuz bir politik davranıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kamu kaynaklarını kullanarak binlerce esnafımızla haksız bir rekabete girişmektedir. Ayrıca ortaya çıkan bu durum, Tarım Bakanlığı Gıda ve Kontrol Müdürlüğü'nün, 30.11.2020 Tarihli "...seyyar araçlarda da ambalajlı veya ambalajsız ekmek satışı yapılmayacağını..." belirttiği yönetmeliğe de, aykırı bir durumdur. İBB, asli görevlerini yerine getirmek, hizmet üretmek yerine tamamen siyasi ranta odaklanmış bu davranışından derhal vazgeçmelidir."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.