Ekmeğin Sesi

Deprem bölgesinde İstanbul Fırıncılarının kurduğu "Sahra Fırın" 100 bin ekmek kapasitesini buldu

Gündem

Güngören Fırıncılar Derneği, Ekmeğin Sesi haber sitesi ve Memak Fırın Makineleri öncülüğünde İskenderun'da kurulan "Sahra Fırın" ve Hatay'da kurulan "Mobil Fırın"da günlük 100 bin ekmek kapasiteye ulaştı.

Geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmiş, deprem Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açmıştı.

Depremden etkilenen vatandaşların ekmek ihtiyacını karşılamak üzere hemen harekete geçen Güngören Fırıncılar Derneği ve Ekmeğin Sesi haber sitesi, Hatay'a "Sahra Fırın" kurulumu için çalışmalara başlayarak, Deniz Kuvvetleri'ne bağlı İskenderun Üs Komutanlığı Şehit Er Remzi İlboğa Kışlası'nda ekipman kurulumu tamamlanarak ekmek üretimine geçildi. Depremin yaşandığı günden itibaren 24 saat esasıyla çalışan İstanbul fırıncıları, hem Sahra Fırın'da, hem de mobil fırında 100 bin ekmek kapasitesine ulaştı. 

ABDULLAH ÇERMAN: AŞEVİ VE FIRIN AÇMA ÇALIŞMALARIMIZ VAR

Deprem bölgelerinde aşevi ve fırın açmak için girişimlerinin olduğunu söyleyen İstanbul Ticaret Borsası Meclis Üyesi Abdullah Çerman, İstanbul'daki meslektaşları ve hayırseverlerin desteğiyle bu çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Çerman, "Amacımız, deprem bölgelerindeki halkın temel gıda ihtiyaçlarını karşılamak. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Sahra Fırın ve 'Mobil Fırın' için desteklerini esirgemeyen hayırseverlerlerimize ve yetkililere teşekkür ediyorum" dedi. 

ALİ KEMAL KAZDAL: YARALAR SARILINCAYA KADAR EKMEK ÜRETECEĞİZ

Güngören Fırıncılar Derneği Başkanı Ali Kemal Kazdal, deprem sonrası Hatay'a gelerek ekmek üretimi için hazırlıklar yaptıklarını ve son 1 haftadır da ekmek ürettiklerine dikkat çekerek, "Kurulan çadır kentlerin ve konteynır kentlerin ekmek ve simit tedariğini karşılamak için büyük çaba sarf ediyoruz. İstanbul'daki bir çok meslektaşımız gönüllü olarak çalışmak istiyor. Ekmek tedariği ile ilgili bir süre belirlemedik. İstanbul'daki değerli meslektaşlarımızla ve hayırseverlerimiz sayesinde kurduğumuz bu fırınlar, yaralar sarılıncaya kadar üretime devam edecek. Depremzede vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Onların sıcak ekmek yemesi bizler için çok önemli. İskenderun'da 'Sahra Fırın' ve Hatay'da da Mobil Fırın kurulumunda yardımlarını esirgemeyen tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun" diye konuştu. 

MURAT YALÇIN: HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİYLE BÖLGEYE YARDIM ULAŞTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Ekmeğin Sesi haber sitesi Genel Yayın Yönetim Murat Yalçın da, ülkece yaşanan bu felakette her meslek grubunun deprem bölgelerine yardıma koştuğunu söyledi.. Yalçın, "Biz de, fırın sektörü olarak Hatay'a koştuk... Ekmek temel gıdamız. Bölgeye çok fazla ekmek yardımı geldi. Fakat bir çoğu israf oldu. Mesele, ekmeğin bölgede üretilip halka ulaştırılmasıydı. Amacımız, uzun süre bölgede faaliyet gösterebilecek fırınlar kurmak oldu. Çok şükür hayırseverlerin de desteğiyle "Sahra Fırın"ı kurduk. İstanbul'daki meslektaşlarımızla ve hayırsever dostlarımızla bölgenin ihtiyaçlarına göre düzenli olarak yardım tır'ları gönderme hedefindeyiz. Ülke olarak büyük bir felaket yaşadık. Burada gördüklerimiz karşısında gururlandık. Ülkemizin dört bir yanından halkımız buraya yardım seferberliği başlattı. Bunun düzenli olarak devam ettirilebilmesini arzuluyoruz" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.