Ekmeğin Sesi

Dört günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Gündem

Türkiye Fırıncılar Federasyonu dört günlük sokağa çıkma yasağında fırınların nasıl çalışacağıyla ilgili genelge yayınladı.

Dün akşam Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla 22 Nisan Çarşamba gecesi saat 24:00 ile 26 Nisan Pazar gecesi 24:00 tarihleri arasında 4 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Türkiye Fırıncılar Federasyonu sokağa çıkma yasağı boyunca fırıncıların çalışma sürelerine ilişkin genelge yayınladı. Yasak süresince fırınlar açık olurken Perşembe ve Cuma günleri 09:00 – 14:00 saatleri arasında bakkal ve marketler de açık olacak.

Vatandaşlar Ramazan hazırlığı yapabilecek

Daha önce bakkal ve marketlerin çalışma saatlerine kısıtlama getirilmiş, sabah 9:00 ile akşam 21:00 saatleri arasında açık olacakları bildirilmişti. Ramazan ayı başlangıcı 4 günlük sokağa çıkma yasağına denk geldiği için bakkal ve market çalışma saatlerine yeni düzenlemeler getirildi. Buna göre 21 ve 22 Nisan tarihlerinde bakkal ve marketler 08:00 ile 23:00 saatleri arasında açık olacak. Ayrıca 23 ve 24 Nisan tarihlerinde 09:00 ile 14:00 saatleri arasında bakkal ve marketler faaliyet gösterecek. Hafta sonu ise bu iş yerleri kapalı olacak. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımız yasak süresi içerisinde dışarıya çıkamayacak ve araç ile alışverişe de gidilemeyecek.

Fırınlar açık olacak

Yasağın uygulanacağı dört gün boyunca fırınlar açık olacak. Geçen hafta sonu olduğu gibi ekmek dağıtım planı hazırlanacak. Ekmek dağıtımı yapacak araçların listesi kaymakamlıklara bildirilecek. Ayrıca fırın araçlarının hangi sokak ve mahallelerde çalışacağı belirlenecek. Bu araçların dışında sadece Vefa Sosyal Destek Grupları ekmek dağıtımı yapabilecek.

Tatlı üretimi ve satışı yapan iş yerleri de 4 gün boyunca açık olacak. Perşembe ile cuma günleri vatandaşların dışarı çıkamayacağı saat 14:00’ten sonra ve cumartesi ile pazar günleri evlere servis şeklinde çalışabilecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.