Ekmeğin Sesi

Edirne'de ekmeğe zam yok!

Gündem

Edirne’de ekmek için fırıncıların zam talebinde uzlaşılamadı. Ekmek yine aynı fiyatında ve gramajında satılmaya devam edecek.

Edirne’de fırıncıların ekmek zammı talebinde uzlaşılamadı. Fırıncılar, 1,5 liradan satılan 220 gram ekmek için 2 lira isterken, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ekmeğin 250 gram olmasını istedi. Zam ve gramaj konusunda uzlaşılamayınca ekmek zammı gerçekleşmedi.

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, fırıncıların ekmek için zam talebinde bulunduğunu, ancak uzlaşamadıklarını açıkladı. Cingöz, fırıncıların 220 gram ekmek için 2 lira talebine karşılık ekmeğin gramajının 250 olmasını istediklerini belirterek, zamda uzlaşılamadığını, ekmeğin aynı fiyattan satılmaya devam edileceğini söyledi.

Cingöz,“Edirne’de fırıncıların ekmeğe zam talebi var. Ben fırıncılarla da görüştüm. Uzlaşamadık. Benim verdiğim fiyatı kabul etmediler. ‘Ben vermiyorum’ dedim. Bazıları ‘biz zam yaparız satarız’ dedi. Satarsanız denetimlerde cezalara maruz kalırsınız. Orası beni ilgilendirmez. ‘Siz satabiliyorsanız, satın’ dedim. İstedikleri fiyat Türkiye realitesine uymuyor. 220 gram ekmeğe 2 lira fiyat istediler. Bende, ‘250 gram 2 lira olsun’ dedim. Uzlaşamadık.” (Edirne TV)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.